Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 27. 07. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Tekstom o nameri da se Dečani pretvore u džamiju Politika dotakla dno

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao beogradski list Politika zbog naslovne stranice na kojoj su objavili da „Dečani ne smeju da postanu džamija“.

LSV

- Ja sam naivno mislio da je Politika dotakla istorijsko dno devedesetih, ali ovo je još niže - napisao je Čanak na Tviteru.

On je ocenio da je takav članak, u svetlu „anticivilizacijskog pretvaranja“ muzeja (Aja Sofije u Istanbulu) u bogomolju, „zapaljivo i opasno poigravanje osećanjima sluđenih i prestrašenih ljudi, i može da napravi veliko zlo“.

- Pa, ovo je fenomenalno. Niko i nema nameru da Dečane pretvara u džamiju, ali, Unesko je zapadna podvala, a opet se udarilo na svetinje… Manipulacija sluđenošću na maksimumu - istakao je Čanak.

(SzILSV, 27.07.2020)




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook