Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Subota, 10. 10. 2020. | Komentara: 0

Država da zaštiti građane od desnih ekstremista

Novi Sad, 10. oktobar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje incident koji je sinoć izazvao desni ekstremista Miša Vacić. 

LSV

Mediji su preneli da je Vacić sinoć upao na izložbu „Kapija – i kad boli, istina je lijek“ u Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima da bi se obratio predstavnicima medija. Inače, ova izložba je posvećena sećanju na žrtve artiljerijakog napada na Tuzlansku kapiju, prilikom kojeg je poginulo 71, uglavnom mladih građana ovoga grada. 

LSV se pita šta je sve dozvoljeno desnim ekstremistima u ovoj zemlji i dokle će oni okupirati čitav javni prostor.

Sve ovo je posledica izostanka jasne politike osude ratnih zločina iz devedesetih godina i njihovog konstantnog negiranja. 

Vaciću ovo nije prvi incident, a blaga kaznena politika, ili njen potpuni izostanak, doprinose ponavljanju krivičnih dela. 

LSV snažno insistira na raskidu sa politikom tolerancije prema desnim ekstremistima i traži stroge kazne za sve one koji pozivaju na mržnju, negiraju zločine i vređaju žrtve.

Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Izjave | Utorak, 27. 10. 2020. | Komentara: 0

Marton: U novoj vladi trebalo je sedam ministara da bude iz Vojvodine

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je trebalo da minimum sedam ministara u novoj Vladi Srbije bude iz Vojvodine – tri iz Srema, tri iz Banata i jedan iz Bačke.
Izjave | Ponedeljak, 26. 10. 2020. | Komentara: 0

Ministarstva sile ne smeju da služe za lečenje kompleksa

Sastav ove vlade pokazuje da je Alekandar Vučić izuzetno opasan protivnik svakome ko pokušava da neke svoje ideje plasira iz jednostavnog razloga što, ako misliš da ga pobediš sa više nacionalizma to ne može, ako misliš da ga pobediš na populizam - ne može, a s druge strane on je napravio jednu inkluzivnu verijantu vlade
Odbori LSV | Petak, 23. 10. 2020. | Komentara: 0

Nema boljeg i značajnijeg imena za novi most od - Most 23. oktobra!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građanima i građankama 76. godišnjicu od oslobođenja Novog Sada od fašizma u Drugom svetskom ratu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook