Kostreš: Vučiću, potpiši plan

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 21. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vučiću, potpiši plan

Novi Sad, 21. januar 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da prestane da se igra sa budućnošću Srbije i njenih građana i da što pre prihvati sporazum o međusobnim odnosima Srbije i Kosova, koji su predložili francuski predsednik Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc.

LSV

Vučić mora da prestane sa neodlučnom politikom i da spasi Srbiju od novih sankcija, ekonomskog propadanja i uništenja.

Ne treba ni podsećati kroz šta su građani Srbije prolazili devedesetih godina, kada je neodgovorna politika Slobodana Miloševića dovela do ratova, sankcija, inflacije od nekoliko miliona procenata, mesečnih zarada od pet nemačkih maraka, praznih rafova, nestašica goriva, struje, osnovnih životnih namirnica i sveopšte bede.

Podsećamo predsednika Vučića da je Srbija danas četvrta najsiromašnija država Evrope, da ukopan domaći proizvod naše zemlje po glavi stanovnika iznosi svega 25% proizvoda Evropske unije, a da svake godine u zemlje zapada ode više od 50.000 mladih i školovanih građana Srbije.

Srbiji nisu potrebne nova izolacija i sankcije, nego napredak i saradnja.

Jedini put razvoja i modernizacije Srbije je ulazak u Evropsku uniju. Srbiji je mesto među evropskim nacijama sa kojima moramo da radimo, sarađujemo, trgujemo i napredujemo.

Sve izvan saradnje sa Evropskom unijom je put propasti Srbije i njenih građana.

Bojan Kostreš
Predsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook