Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 24. 02. 2018. | Komentara: 0

Cena odnošenja smeća u Žitištu mora biti realna i niža

Novi Sad, 24. februar 2018 - Reagujući na usvajanje odluke kojom je cena usluge odnošenja smeća u opštini Žitište povećana za više od 100%, Mirća Lelea, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Žitište, uputio je dopis predsedniku opštine, predsednici Skupštine opštine, predsednici Nadzornog odbora JKP „Ekos“, v.d. direktoru JKP „Ekos“ kao i Zaštitniku građana opštine Žitište. 

LSV

Ovim dopisom pozivaju se svi nadležni u opštini Žitište da, u okviru svojih nadležnosti, učine sve kako bi se građanima opštine Žitište, pružala kvalitetnija usluga odnošenja smeća po nižoj (realnoj) ceni. Takođe, upućuju se nadležni da preko novoosnovane Kancelarije za razvoj u pograničnoj oblasti – CBDO, koja je otvorena u sklopu projekta koji je finansiran od strane EU, i kontaktima sa opštinom Sakalaz, razmenom informacija i iskustvom dođe do rešenja koje je povoljnije za građane opštine Žitište, uzimajući u obzir činjenicu da je u pomenutoj opštini sa kojom Žitište sarađuje, cena usluge odnošenja smeća dvostruko manja.

Postavlja se pitanje šte se to promenilo u okviru obavljanja ove delatnosti od 1. januara 2018. godine, a da to opravdava povećanje cene pomenute usluge koju pruža JKP „EKOS“ i to za više od 100 odsto, kada svi znamo da nije bilo oscilacija cene naftnih derivata, a ni cena na tržitu rada.

Promenom načina obračuna cene odnošenja smeća prosečno domaćinstvo u Žitištu plaća ovu uslugu više nego prosečno domaćinstvo u Beogradu, gde su i prihodi domaćinstva mnogo veći nego u ovoj banatskoj opštini, a i smeće se odnosi češće, ne samo dva ili četiri puta u toku jednog meseca. 

Stanovnici većine mesta na teritoriji opštine su dodatno diskriminisani pošto plaćaju istu cenu za ovu uslugu, iako se na teritoriji ovih mesta smeće odnosi samo dva puta u toku jednog meseca, a ne četiri puta kako je slučaj u mestu Žitište, gde se nalazi sedište ove opštine.


Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




facebook