Fašisti neće šetati Vojvodinom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 10. 2018. | Komentara: 0

Fašisti neće šetati Vojvodinom

Novi Sad, 22. oktobar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje jučerašnju manifestaciju fašizma na ulicama Novog Sada.

LSV

Pod parolom „Naša država – naša pravila“, grupica od nekoliko desetina pripadnika profašističke organizacije „Srpska desnica“ je nesmetano marširala glavnim gradom Vojvodine, šireći govor mržnje i izvikujući šovinističke i fašističke parole. Tom prilikom izgovorene su u javnom prostoru protivustavne parole i otvorene pretnje o zatiranju Vojvodine. Osim pretnji i uvreda nezavisnim medijima i novinarima, grupa fašista pod vođstvom Miše Vacića je skandirala antivojvođanske parole i klicala osuđenim ratnim zločincima.

LSV poziva državu, a pre svega tužilaštvo da reaguje i skloni fašistički talog sa vojvođanskih ulica. Ukoliko to ne učine institucije sistema, Liga će se neposredno i u praksi pozabaviti antifašističkom aktivnošću, ako se pomenuta grupa nerealizovanih nasilnika ponovo pojavi na našim ulicama.

Fašizam i njegova pravila u Vojvodini i Novom Sadu neće proći!   

 

Aleksandar Marton
portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



facebook