Hoće li ministar finansija poštovati ustavna prava Vojvodine?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Hoće li ministar finansija poštovati ustavna prava Vojvodine?

Novi Sad, 26. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je česta promena ministara finansija u Vladi Republike Srbije veoma loša po funkcionisanje ekonomskog sistema i ukazuje da negativni ekonomski parametri izazivaju nestabilnost i društva i ekonomije, a svoj koren imaju u lošoj politici aktuelne vlasti.

LSV

Krajne je loša poruka da je Vlada Srbije od 2006. godine promenila čak sedam ministara finansija. U proseku, svaki ministar je bio manje od dve godine na funkciji. 

U takvim okolnostima je vrlo teško obezbediti jasnu finansijsku strategiju i dugoročniju stabilnost ekonomskog sistema države. 

Ovakvi ciljevi se gotovo sigurno neće postići predlogom da resor finansija u Vladi preuzme dosadašnji gradonačelnik Beograda Siniša Mali. Navedeno kadrovsko rešenje ne garantuje nikakvo poboljšanje u načinu rada, naprotiv, ime Siniše Malog vezano je za brojne afere koje do sada nisu imale sudski epilog.

LSV je razočarana zbog toga što nijedan od dosadašnjih ministara finansija nije predložio Zakon o finansiranju Autonomne pokrajine Vojvodine, pa će to biti i naše prvo pitanje novom ministru.

Želimo da čujemo konkretan odgovor na pitanje kada će novi ministar predložiti nacrt zakona i hoće li se poštovati ustavna obaveza koja propisuje da budžet Autonomne pokrajine Vojvodine iznosi najmanje sedam procenata od iznosa budžeta Republike Srbije.

Očekujemo brze odgovore od budućeg ministra Siniše Malog!

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš 



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



facebook