Jača autonomija Vojvodine bi ubrzala EU integracije Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 21. 06. 2017. | Komentara: 0

Jača autonomija Vojvodine bi ubrzala EU integracije Srbije

Novi Sad, 21. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja otvaranje još dva poglavlja u pregovorima o pristupanju Evropskoj uniji, ovoga puta poglavlja 7. i 29.

LSV
 
To je veliko i važno ohrabrenje Republike Srbije ne samo na putu ka Evropskoj uniji, kao zajednici država, nego ka boljem životu građana, tom uređenju i sistemu vrednosti na kojima počiva EU.
 
Činjenica je i da otvaranje novih poglavlja stiže nakon prošlonedeljne sednice Evropskog parlamenta, što pokazuje da postoji spremnost da se Srbija ohrabri na tom putu, ali i da je pred njom puno posla.
 
U vezi sa tim Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo skreće pažnju na detalj, najpre iz izveštaja Dejvida Mekalistera, a zatim i prošlonedeljne Rezolucije Evropskog paralmenta o Srbiji, u kojem se navodi da vojvođanska autonomija ne bi trebalo da bude oslabljena.
 
Ukoliko Republika Srbija zaista želi da ubrza put ka EU, treba da ima u vidu da će se i na pitanju autonomije Vojvodine videti istinska želja i spremnost Republike Srbije da se menja i priključi Evropskoj uniji.
 
Vojvodina je evropska regija i jačanje njene autonomije bi dodatno ubrzalo evropske integracije Republike Srbije

mr Maja Sedlarević
članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji
Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.




facebook