LSV protiv izbora Zorana Pašalića za Zaštitnika građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 18. 07. 2017. | Komentara: 0

LSV protiv izbora Zorana Pašalića za Zaštitnika građana

Novi Sad, 18. jul 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće podržati izbor Zorana Pašalića za Zaštitinika građana Republike Srbije.

LSV

Zaštitnik građana je nezavisan državni organ koji štiti prava građana, kontroliše rad državnih organa i stara se o zaštiti i unapređenju ljudskih i manjinskih prava i sloboda, te LSV smatra da na tu funkciju mora biti izabrana osoba koja je će na kvalitetan način obavljati ovu, veoma važnu, državnu funkciju.

Nažalost, smatramo da Zoran Pašalić nema dovoljno iskustva u oblasti zaštite prava građana, a veliki nedostatak u procesu izbora novog Zaštitnika građana predstavlja i izostanak konsultacija sa organizacijama civilnog društva, te izražavamo bojazan da će ova državna institucija postati neprimetna i nevažna.

LSV  želi da Srbija bude država vladavine prava. To ne treba da bude zbog Evropske unije, nego zbog njenih građana i građanki.

Izbor novog Zaštitnika građana pokazuje da smo još daleko uređene države u kojoj se poštuju sva prava građana.


Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



facebook