Neka preletači vrate mandate pa onda menjaju stranke

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 03. 2018. | Komentara: 0

Neka preletači vrate mandate pa onda menjaju stranke

Novi Sad, 20. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine je tokom prethodne četiri godine u nekoliko navrata predlagala da stranke donesu kodekse ili pravilnike po kojima neće prihvatati članove drugih stranaka koji dolaze sa poslaničkim ili odborničkim mandatima.

LSV

Smatrali smo i smatramo da bi - ukoliko je želja za promenom plod promene političkih ubeđenja - ti ljudi bi trebalo da svoje odborničke ili poslaničke mandate ostave onoj listi, odnosno stranci sa kojom su ga osvojili, pa da onda promene stranku i ubeđenja.

Isto tako, partija koja ih prima bi trebalo da se raduje ljudima koji su u stanju da se odreknu poslaničkog ili odborničkog mandata da bi im se priključili.

Činjenica je da praksa "preletanja" nije od juče. Počela je još u vreme vlasti Slobodana Miloševića, bila naročito aktuelna u vreme “prekomponovanja” vlasti 2014, a prisutna je i danas.

Nema sumnje u to da je u velikoj meri doprinela rastu apatije birača.

I zato bi, ako želimo da sprečimo urušavanje političkog sistema, trebalo iskoristiti ovo vreme kada nema izbora za postizanje opšteg dogovora kojim će takvo ponašanje biti deklarisano kao društveno neprihvatljivo i naići na osudu kako političkih stranaka i medija, tako i društva u celini.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



facebook