Ponosni smo na pobedu iz 2000. i ne odričemo se uloge u DOS-u

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 23. 03. 2017. | Komentara: 0

Ponosni smo na pobedu iz 2000. i ne odričemo se uloge u DOS-u

Novi Sad, 23. mart 2017 - Povika vlasti i njenog kandidata, Aleksandra Vučića, koja se podigla na tzv. dosovske kandidate, napravila je nesporazum u javnosti i nije zasnovana na istinitim tvrdnjama. 

LSV

Nijedan od aktuelnih opozicionih predsedničkih kandidata nije 2000. imao nikakave veze sa DOS-om, osim Nenada Čanka, koji je bio jedan od lidera koalicije koja je oborila režim Slobodana Miloševića. Naprotiv, većina današnjih opozicionih predsedničkih kandidata u to vreme je bila na neki način povezana sa Miloševićevim režimom.

Nenad Čanak i LSV ponosni su na svoje učešće u DOS-u i doprinos koji su dali pobedi te proevropske koalicije nad jednim zločinačkim režimom. Nenad Čanak s ponosom ističe svoju ulogu u DOS-u, uz žaljenje što njegove ideje u toj koaliciji često nisu bile prihvatane. A da je tadašnji DOS usvojio Čankove predloge, u Srbiji bi bila sprovedena lustracija a stranke koje su činile Miloševićev režim (SPS, JUL, SRS i SSJ) bile bi zabranjene. Da su ovi predlozi usvojeni i današnja Srbija bi izgledala drugačije i bolje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine se nikada neće odreći naše zajedničke borbe protiv zločinačkog režima Slobodana Miloševića. Koalicija DOS, čiji je Nenad Čanak bio jedan od lidera i 5. oktobar 2000. kada smo Srbiji otvorili vrata ka Evropi i demokratiji, za LSV će uvek biti važni i dragoceni istorijski putokazi. 

Nećemo dozvoliti onima koji su tada bili na pogrešnoj strani istorije da nam iskrivljuju i falsifikuju sećanje na prošlost koje se većina nas još vrlo dobro seća i koja ne sme da se ponovi. 


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook