Popuniti rupu u Penzionom fondu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 25. 03. 2017. | Komentara: 0

Popuniti rupu u Penzionom fondu

Novi Sad, 25. mart 2017 - Preko 1,7 miliona sadašnjih penzionera, tokom svog radnog veka, izdvajali su novac od svog rada, da bi sebi obezbedili starosnu penziju. Oni su svoju penziju stekli. Međutim, već dve godine, štedi se upravo na njima.

LSV

Mora se utvrditi kako je nestao novac iz penzionih fondova pre i posle 2000. i kako se uopšte došlo do toga da se penzije isplaćuju iz budžeta.
Nigde u Evropi se penzije ne isplaćuju iz budžeta.

Penzioni fond se može popuniti prodajom objekata u banjama koji su nekada građeni iz sredstava Penzionog fonda, zatim prilikom eventualne prodaje Telekoma, ogromne vojne i imovne i prostora Železnica koja ničemu ne koristi, ali i izdavanja državnog poljoprivrednog zemljišta.
Kada to bude učinjeno, svaki građanin koji uplaćuje penziono osiguranje mora znati šta se s tim novcem radi.

Potrebno je formiranje Penzionog fonda kao nezavisne institucije, koja će pametnim ulaganjima i kupovinom deonica, po ugledu na modele koji postoje u svetu, oploditi taj novac koji se uplaćuje i penzionerima obezbediti sigurnost. To će omogućiti da nikada više penzioneri ne zavise od političke volje bilo koje vlasti i da se njihovo pravo na dostojanstven penzionerski život ne dovodi u pitanje.

https://www.youtube.com/watch?v=Grv8nYfvghY

Kandidat za
predsednika Republike Srbije
Nenad Čanak



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook