Sprečiti šovinističko divljanje radikala

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Sprečiti šovinističko divljanje radikala

Novi Sad, 26. maj 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.

LSV

Javnost je već danima obasuta šovinističkim ispadima predstavnika Srpske radikalne stranke, koji prete da će sprečiti održavanje festivala.

Šovinistička retorika Srpske radikalne stranke i njenog lidera, osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, poznata je još od devedesetih godina. Jezik mržnje, ali i konkretni postupci Šešeljevih radikala, vodili su u sukobe i velike nesreće i dobro su poznati građankama i građanima i Srbije i zemalja u okruženju.

Tolerisanje Šešeljeve politike apsolutno je nedopustivo. Državni organi, na žalost, ostaju nemi na očigledno kršenje Ustava i zakona Republike Srbije od strane funkcionera Srpske radikalne stranke.

Umesto da se Vojislavu Šešelju, po sili zakona, zbog pravosnažne zatvorske kazne od deset godina, oduzme poslanički mandat, nadležni organi ne čine ništa.

Za posledicu imamo divljačke pretnje građanima koji poštuju sve propise države Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da nadležno tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova počnu da rade svoj posao i stanu na kraj šovinizmu osuđenog zločinca Vojislava Šešelja i njegove Srpske radikalne stranke!


Članica Predsedništva
Lige socijaldemokrata Vojvodine
mr Maja Sedlarević



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.



facebook