Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 28. 11. 2019. | Komentara: 0

Umrežavanje žena u regionu šalje snažnu poruku

Skoplje, 28. novembar 2019 - Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Olena Papuga učestvuje na međunarodnoj konferenciji „Peking +25 regionalni pregled Zapadnog Balkana“ koja se održava u Skoplju.

LSV

Organizatori međunarodne konferencije su „Regionalni ženski lobi za sigurnost, mir i pravdu u Jugoistočnoj Evropi“ i UNWOMEN, uz podršku švedske vlade. Organizacija koja okuplja žene iz zemalja Jugoistočne Evrope, ubrajajući među njima predstavnice institucija iz Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Srbije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i sa Kosova, organizovala je susret, kako bi učesnice analizirale efekte Pekinške konvencije 25 godina od usvajanja, uz predloge mera kojima se položaj žena u različitim poljima može i mora popraviti.

Tom prilikom, Olena Papuga je ukazala da je ovo iskustvo dragoceno jer razmena informacija i primena iskustava različitih zemalja može biti korisno u daljem radu. Dijalogom učesnica i upotrebom korisnih informacija u institucijama može se prevazići rizik malog procenta učešća žena na mestima odlučivanja i doprineti većoj zastupljenosti u oblastima mira i sigurnosti.

Konferencija je bila mesto postavljanja ciljeva u daljem radu, uz insistiranje na merama koje članice mogu primeniti u svojim državama. Razmena znanja se pokazala kao dragoceni put kojim se može unaprediti uloga žena u oblastima kao što su mir, sigurnost i pravda u Jugoistočnoj Evropi.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook