Vojvodina nije problem. Vojvodina je rešenje problema!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 26. 11. 2019. | Komentara: 0

Vojvodina nije problem. Vojvodina je rešenje problema!

Subotica, 26. novembar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Vojvođanska partija usvojili su večeras u Subotici, na sednici predsedništava ove tri stranke, Memorandum o budućnosti Vojvodine. Ovim dokumentom LSV, DSHV i VP snažno naglašavaju demokratsku i proevropsku opredeljenost.

LSV
 
U obraćanju novinarima, neposredno pred početak sednice, predsednik DSHV Tomislav Žigmanov izjavio je da je njegova stranka, kao najznačajnija politička stranka Hrvata u Vojvodini, prepoznala interes da učestvuje u formiranju ozbiljne, moderne i proevropske političke alternative. 

- Nama je stalo da budemo građani države koja će biti postavljena na moderan način, to znači decentralizovana, gde će i autonomija Vojvodine biti u punom kapacitetu, koja će raditi na evropskim integracijama – istakao je Žigmanov.
 
Predsednik Vojvođanske partije Aleksandar Odžić naglasio je da je Vojvodina danas obespravljena, opljačkana, ponižena.
 
- Vojvodini je potrebno vratiti politički i ekonomski suverenitet, a građankama i građanima Vojvodine dostojanstvo i pravo na normalan život. Zato je važan Vojvođanski front, zato je važno da smo zajedno i večeras ovde u Subotici – istakao je on, dodavši da se već sada može reći da Vojvođanski front predstavlja snažan politički okvir.
 
Lider LSV Nenad Čanak istakao je da poslednjih 30 godina slušamo da nije vreme da se govori o Vojvodini i da 30 godina slušamo da ima prečih i važnijih stvari.
 
- Ovde smo se okupili da kažemo da je vreme i da ako nije sada neće biti nikada. I ako to pitanje mi ne postavimo, neće ga niko postaviti. Vojvodina nije problem, ona je pitanje. Ona nije problem, ona je rešenje problema. Multinacionalna, multikulturalna, bogata i razvijena Vojvodina znači bogatu i multikulturalnu Srbiju. Svaka druga Vojvodina znači opterećenje za Srbiju i faktor njene nestabilnosti. Upravo zbog toga na nama je da to ne dozvolimo. Mi ovde svi živimo i svi mi koji ovde živimo ćemo se okupiti da ovde gde živimo bude bolje – zaključio je Čanak.
 
Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




facebook