Za bolje funkcionisanje protivgradne zaštite

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 09. 04. 2017. | Komentara: 0

Za bolje funkcionisanje protivgradne zaštite

Novi Sad, 09. april 2017 - Liga socijaldemorkata Vojvodine podseća da 15.aprila počinje sezona protivgradne odbrane.

LSV

Prethodnih godina zabeležena je velika šteta od oluja praćenih gradom, a poljoprivredna gazdinstva teško su uspevala da nadoknade gubitke.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je i prošlog proleća upozoravala na loše stanje u sistemu protivgradne zaštite.

Ingerencije u oblasti protivgradne zaštite ima republička Vlada, odnosno Hidrometeorološki zavod.

Po Zakonu o odbrani od grada Hidrometeorološki zavod Srbije  sarađuje sa pokrajinskim i lokalnim nivoiam vlasti, ali se postavlja pitanja kako je moguće očekivati bilo kakvu finansijsku podršku od nižih nivoa vlasti, kada su pokrajinski i lokalni budžeti na izdisaju i jedva podmiruju osnovne potrebe građana?

To za posledicu ima lošu opremljenost protivgradnih stanica, manjak raketa i pomoćnih sredstava. Treba dodati i veoma niske nadoknade koje dobijau lica zadužena za ispaljivanje protivgradnih raketa.

Liga socijaldemorkata Vojvodine smatra da je poljoprivreda jedna od najvažnijih grana privrede Republike Srbije, te da učešće izvoza poljoprivrednih proizvoda u ukupnom izvozu roba iznosni 21.6%, odnosno 3.2 milijarde američkih dolara.

Ovi podaci moraju biti signal republičkim vlastima da mnogo ozbiljnije shvate problem protivgradne zaštite, jer štete mogu biti ogromne i u velikoj meri uticati na smanjenje ukupne poljoprivredne proizvodnje Srbije.


LSV poziva sve nadležne da počnu da rade svoj posao, poboljšaju stanje protivgradnih stanica, barem za duplo povećaju broj raketa po stanici i obezbede veća finansijske naknade za strelce.

Narodna poslanica
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Olena Papuga




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook