Zašto je kupljena zgrada po duplo višoj ceni umesto rešavanja urgentnijih problema?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 16. 03. 2018. | Komentara: 0

Zašto je kupljena zgrada po duplo višoj ceni umesto rešavanja urgentnijih problema?

Novi Bečej, 16. mart 2018 - Umesto 14 opština Novi Bečej  je platila zgradu bivše firme Sokolac 27,5 miliona dinara i pojavila se kao konkurent investitorima koji su bili zainteresovani za kupovinu. Ovu odluku su na sednici Skupštine opštine odobrili odbornici vladajuće Srpske napredne stranke i njihovog koalicionog partnera Demokratske stranke, koji su podržali ovakav potez i rebalans u budžetu opštine. Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine oštro su se protivili takvoj odluci Skupštine.

LSV

- Ova odluka o pribavljanju novca rebalansom budžeta za kupovinu zgrade Sokolca je pokazala da kad postoji volja vladajuće većine i zainteresovanost da se nešto reši onda se pare pronađu. Liga socijaldemokrata Vojvodine zato pita zašto se sa tim novcem nisu rešili neki prioritetniji problemi stanovnika naše opštine poput rešenja problematične situacije u Domu zdravlja.  Na dve poslednje sednice, zakazane po hitnom postupku, u proteklih 10 dana LSV je postavio pitanje namene zgrade koja se kupuje, ali nije dobila konkretan odgovor - rekao je predsednik odborničke grupe LSV Saša Šućurović i dodao da  nije normalno da se opština pojavljuje kao konkurencija investitorima, koji su takođe bili zainteresovani za kupovinu ove zgrade u samom centru Novog Bečeja i koji su mogli ponuditi otvaranje novih radnih mesta na ovoj lokaciji.

- Apsurdno je da lokalna samouprava u Novom Bečeju ne pomaže investitorima da dobiju mogućnost da otvore nova radna mesta kao u ostalim gradovima, gde se investitorima pomaže da otvore nova radna mesta davanjem raznih vrsta pomoći, placeva i drugih pogodnosti. Kod nas se opština pojavila kao konkurencija investitorima i to je apsurd koji ne postoji verovatno nigde u Srbiji - istakao je Šućurović

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej

 




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.



facebook