60 sekundi za pripremu sednice parlamenta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

60 sekundi za pripremu sednice parlamenta

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra skandlaloznim način na koji naprednjačka vlast upravlja institucijama lokalne samouprave. Aleksandar Marton, odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da su i ranije upozoravali na ponižavanje gradske Skupštine od strane izvršne vlasti, ali poslednja dva zasedanja su pokazala da uvek može da bude i gore.

LSV

- Predsednik gradske Skupštine Oliver Mitrović uveo je praksu sazivanje sednica  samo 24 sata pre zasedanja. I od toga ne odstupa bez obzira što je i sam svestan da je to veoma pogrešno. Očita je namera samog vrha lokalne vlasti da uspostavi punu kontrolu nad gradskom Skupštinom. To je, svakako, mimo proklamovane podele vlasti koja postoji u Republici Srbiji – ukazao je Marton.

Kako kaže, skupština je u Zrenjaninu prestala da bude mesto u kojem se kreira politika razvoja grada. Ona je postala obična glasačka mašina izvršne vlasti.

- Tužno stanje u kojem se nalazi Skupština grada jasno se može videti u još jednom detalju. U sazivu za poslednju, hitno sazvanu, sednicu  Skupštine, koji se nalazi na sajtu grada, stoji i napomena da u slučaju neslaganja materijala u elektronskom obliku sa pisanim materijalima, odbornici mogu izvršiti uvid u meterijal u zgradi Gradske uprave – ističe Marton i dodaje da je to krajnje neozbiljno.

On pita i kada to da urade odbornici: 60 sekundi pre početka sednice koja je sazvana samo 20-ak sati pre njenog održavanja?

- Nažalost, primedbe opozicije vlast ne želi da čuje. Nastavljaju da rade po svom. Jako loše za Zrenjanin – zaključio je Marton.

(SzILSV, 17.02.2019)



Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook