Deseti rođendan zastave Vojvodine!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Četvrtak, 27. 02. 2014. | Komentara: 0

Deseti rođendan zastave Vojvodine!

KOVAČICA – Osim Kovačice, u još deset mesta u Vojvodini se ne poštuje odluka Skupštine AP Vojvodine o obaveznom isticanju vojvođanske zastave uz zastavu Republike Srbije.

LSV

Postavlja se pitanje zašto se stranke koje su na vlasti pozivaju na zakone i Ustav kada je nešto u njihovu korist, a s druge strane iste te stranke krše te iste zakone i taj isti Ustav kada je u pitanju nešto što se odnosi na Vojvodinu.

LSVO je organizovala danas akciju u tom mestu povodom desetogodišnjice donošenja odluke o zastavi Vojvodine u Skupštini APV.

Predstavnici LSVO su defilovali ulicama Kovačice noseću veliku zastavu AP Vojvodine i desetine manjih vojvođanskih zastava.

Zamenica predsednice LSVO Bojana Begović podsetila je da LSV obeležava godišnjicu usvajanja odluke o zastavi AP Vojvodine jer je ponosni na nju, ali i da bi upozorila na nezadovoljavajući tretman te zastave
- Vojvodina je evropska regija koja ima svoju zastavu, koja predstavlja naš identitet i mi želimo da stvorimo uslove u kojima će nam biti omogućeno da bez problema ističemo svoja obeležja. Vojvođanska zastava odražava posebnosti i različitosti Vojvodine, kojima se dičimo: multikulturalnost, višejezičnost i jednakost svih građanki i građana, bez obzira na nacionalnu, versku, zavičajnu ili bilo koju drugu pripadnost. Pored toga ona pokazuje nedvosmislenu težnju ka približavanju Evropskoj uniji, jer Vojvodina jeste Evropa u malom i Vojvodina jeste pokretačka snaga Srbije – napomenula je Begovićeva.

Ona je podsetila da su zastava i grb jedino što je Vojvodini zagarantovano Ustavom, a za šta se izborila  Liga socijaldemokrata Vojvodine.
- To su simboli naše autonomije. Na mladim Vojvođanima i Vojvođankama je da te simbole očuvaju i neguju za buduće generacije – zaključila je Bojana Begović.

(BILSV, 27.02.2014)



Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.
Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 28. 12. 2008. | Komentara: 0

Protest LSV ispred rafinerije u Elemiru

ELEMIR - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas ispred Rafinerije gasa u Elemiru prvi u nizu protesta pod nazivom "Prodali ste NIS, prodali ste nas". Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je tom prilikom najavio da će stranka ubrzo pokrenuti zakonsku inicijativu da se u Srbiji, kada je reč o rudnim bogatstvima, primenjuju zakoni koji se primenjuju u Rusiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook