LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Akcije/Kampanje | Ponedeljak, 07. 07. 2014. | Komentara: 0

LSVO obeležila Dan ustanka naroda Srbije protiv fašizma

NOVI SAD - Delegacija Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položila je danas venac, povodom 7. jula, Dana ustanka naroda Srbije protiv fašizma, na spomenik Svetozaru Markoviću koji se nalazi na Almaškom groblju u Novom Sadu.

LSV

- Protivimo se učestalim pokušajima da se preoblikuje istorija i da se uruši značaj antifašističke borbe u Drugom svetskom ratu izjednačavanjem antifašista sa onima koji to nisu bili, čime se opravdavaju zločini i rehabilituje fašizam. Postoji obaveza podsećanja današnjih generacija na tekovine antifašističke borbe, jer oni koji ne poznaju svoju istoriju, osuđeni su da je ponove. Mi ćemo i dalje negovati pozitivna nasleđa prošlosti, među kojima je antifašizam kao trajno civilizacijsko dostignuće, i s ponosom i poštovanjem se sećati heroja antifašizma – navodi se u saopštenju LSVO Novi Sad.

Podsetimo da su omladinke i omladinci prošle godine, kada je obeleženo 100 godina od rođenja Svetozara Markovića i 70 godina od njegove smrti, zatekli grobno mesto ovog znamenitog borca protiv fašizma u potpunosti zapušteno i ruinirano. Tada su organizovali radnu akciju čišćenja i uradili ono što gradski čelnici nisu našli za shodno da učine.

 (BILSV, 07.07.2014)



Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.
Akcije/Kampanje | Subota, 09. 05. 2009. | Komentara: 0

Dan pobede na fašizmom

PANČEVO - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je večeras u Pančevu na skupu koji je LSV organizovala povodom Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope da će se od srede u proceduri Skupštine Srbije naći Predlog zakona o zabrani manifestacija neonacističkih i fašističkih organizacija.
Akcije/Kampanje | Nedelja, 28. 12. 2008. | Komentara: 0

Protest LSV ispred rafinerije u Elemiru

ELEMIR - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas ispred Rafinerije gasa u Elemiru prvi u nizu protesta pod nazivom "Prodali ste NIS, prodali ste nas". Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš je tom prilikom najavio da će stranka ubrzo pokrenuti zakonsku inicijativu da se u Srbiji, kada je reč o rudnim bogatstvima, primenjuju zakoni koji se primenjuju u Rusiji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook