Ako EU posluša Đukanovića, Balkan više neće biti bure baruta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Iz medija | Sreda, 24. 04. 2019. | Komentara: 0

Ako EU posluša Đukanovića, Balkan više neće biti bure baruta

PODGORICA - Na sastanku u Berlinu 29. aprila, na kojem će se na inicijativu njemacke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, sastati lideri Zapadnog Balkana, jedna od glavnih tema će biti odnosi Srbije i Kosova i očuvanje stabilnosti regiona, a znacajnu ulogu će imati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Inače, Merkel Makron uputili su zajednički poziv predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, za učešće na ovom sastanku, kojem će prisustvovati i predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, predsjednik i premijer Kosova Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, kao i premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. 

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kaže za Vikend novine, da je Đukanović političar koji ima kapacitet da značajno, možda i odlučujuće, doprinese dijalogu na Zapadnom Balkanu. 

LSV

- Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je, apsolutno, čovjek od najvišeg mogućeg političkog poznavanja situacije u regionu. Sa druge strane, on je čovjek koji je donošenjem odluka, kada je od toga zavisilo dosta toga, uključujući i njegov život, pokazao da umije da povuče hrabar potez kada je to trebalo - rekao je Čanak za taj list. 

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine smatra da se region nalazi u veoma lošoj situacij i i da ga je Evropa zapostavila, našta su i on i Đukanović u više navrata ukazivali. 

- Potpuno sam uvjeren da je politika koju vaš predsjednik vodi već više decenija, politika, koja, ukoliko bi se dosljedno primjenjivala u regionu, Balkan pretvorila u nešto sasvim drugo, stabilno i demokratsko društvo, a ne vječito bure baruta -kazao je Čanak.

(SzILSV, 24.04.2019)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook