Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 17. 10. 2019. | Komentara: 0

Ako su taksisti dobili šta su hteli, jel onda i Vojvođani da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu

Novi Sad, 17. oktobar 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je poslednji slučaj sa protestom taksista u Beogradu na najočigledniji način, u praksi, pokazao naopaku državnu politiku favorizacije Beograda i njegovih tema u odnosu na druge delove zemlje, na šta LSV ukazuje godinama. Takođe, još jednom je pokazana nemoć institucija i njihovo urušavanje stalnim jačanjem institucije predsednika države, koji konstantno izlazi iz delokruga svojih ovlašćenja i preuzima poslove institucija koje su za njih nadležne.

LSV

Beograd i Vojvodina po službenom popisu 2011. godine imaju skoro isti broj stanovnika, Beograd 1.700.000 i Vojvodina 1.931.809. Ako uvažimo činjenicu da se stanovnici Vojvodine vrtoglavom brzinom iseljavaju u potrazi za sigurnim mestom za život i egzistenciju, a da se u Beograd doseljavaju stnovnici iz svih krajeva zemlje, istim povodom, možemo pretpostaviti da je broj stanovnika izjednačen.

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje zašto su onda teme glavnog grada, u ovom slučaju taksista koji blokiraju ulice, važnije medijima i državnim funkcionerima nego sve teme zajedno koje su aktuelne stanovnicima Vojvodine i ostatku zemlje van prestonice.

Činjenice: da samo devet od 42 naseljena mesta u Vojvodini imaju ispravnu vodu za piće, da u Vojvodini nije godinama izgrađena nijedna kvalitetna saobraćajnica, iako se obećanja na tu temu ponavljaju iz godine u godinu, da je egzodus stanovništva u potrazi za sigurnom egzistencijom poprimio epidemijske razmere, da su subvencije poljoprivrednicima spuštene na mizernu svotu, da se u Vojvodinu dovode prljave industrije koje će uništiti njen jedini resurs – plodnu zemlju, te činjenice nisu privukle pažnju medija niti državnih službenika. Taksisti koji su im narušili životni komfor jesu.

Ova nesrazmera u interesovanju za teme prestonice i probleme stanovnika ostatka države ne samo da je neukusna nego je diskriminatorska i neprofesionalna. Privatne televizije bi mogle da se opredele za ovakav tretman i zastupljenost tema iz Vojvodine, mada koriste nacionalne frekvencije što je resurs svih stanovnika, ali za javni servis je to nedopustivo. Dvanaest dana je publika svih medija trpela teror priče o taksistima u Beogradu, a da se nijedan urednik nije zapitao koliko to interesuje nekog iz Paraćina, Sombora, Kruševca ili Subotice.

Vrhunac priče, međutim, nisu mediji, nego državni službenici i predsednik države koji su podlegli pritisku medija i pobunjenih taksista.

Nameće se zaključak da ako su taksisti od države dobili šta su hteli, onda i Vojvođani i svi ostali stanovnici van prestonice, traba da dođu da blokiraju saobraćaj u Beogradu, kako bi bili rešeni i njihovi egzistencijalni problemi, koji su mnogo realniji od problema taksista sa konkurentskom firmom.   

Iako je dogovor taksista i predsednika republike, kao univerzalnog pregovarača za sve koji iz nekog razloga protestuju, još uvek nepoznat, naznake da je taksistima obećano da će dobiti subvenciju od po 5000 evra su skandalozne.

Ligu socijaldemokrata Vojvodine najviše zabrinjava to što u trenutku kada su poljoprivrednicima subvencije spuštene na dva puta po 2.000 dinara, ogromna većina stanovnika živi na minimalcu, a penzioneri će dobiti povećanje za samo 5.000 dinara, iako su im penzije protivzakonito smanjene i oštećeni su za više hiljada evra, činjenica da se može ostvariti priča o obećanju taksistima da će dobiti subvencije od 5000 evra nikog ne bi više iznenadila.

Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena SubotićSaopštenja | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Desnim ekstremistima nije mesto u javnim institucijama, nego pred javnim tužiocem i sudovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da spreče održavanje promotivnih skupova desničarske organizacije koju predvodi Miša Vacić. 
Odbori LSV | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne poznaje reč lokalpatriotizam

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje od čelnika gradske vlast u Zrenjaninu da bar povremeno pokažu, makar minimalan stepen lokalpatriotizma. Nažalost, njihovo svakodnevno delovanje ukazuje na suprotno.
Saopštenja | Ponedeljak, 18. 11. 2019. | Komentara: 0

Dokle je stiglo otkrivanje lokacija sa opasnim otpadom?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana da javnosti saopšti dokle se stiglo sa otkrivanjem lokacija sa  sakrivenim opasnim otpadom širom zemlje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook