Aleksandra Jerkov preuzela dužnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 02. 07. 2012. | Komentara: 0

Aleksandra Jerkov preuzela dužnost

NOVI SAD - Novoizabrana predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov danas je preuzela dužnost od bivšeg predsednika novosadskog parlamenta Aleksandra Jovanovića.

Aleksandra Jerkov

Primopredaja dužnosti obavljena je simboličnim uručivanjem ključeva od sefa kabineta predsednika Skuštine, a nova predsednica parlamenta tom prilikom je najavila partnerski odnos sa članovima Gradskog veća, gradonačelnikom i zamenikom gradonačelnika.

- Iako Gradsko veće i gradonačelnik jesu izvršni organi, a Skupština predstavnički, veoma je važno da izvršni organi u gradu čuju glas svih onih koji su u Skupštini. Moje dugogodišnje parlamentarno iskustvo u Skupštini Srbiji mi govori da izvršna vlast ponekad zanemari predstavničku i to nije dobra praksa. Zbog toga ću insistirati na partnerskom odnosu - istakla je Jerkov, dodajući da se "partnerski odnos" pre svega odnosi na pitanje smanjenja administracije u gradu, privlačenje investicija, korištenje evropskih fondova i "ono najvažnije, bezbednosti u Novom Sadu".

- To su stvari na kojima ću insistirati na partnerskom odnosu između svih aktera u Skupštini grada bez obzira da li su pozicija ili opozicija, ali i svih članova Gradskog veća, uključujući gradonačelnika i zamenika gradonačlenika - istakla je Jerkova.

Predsednica Skupštine Novog Sada osvrnula se i na činjenicu da je prva žena na toj funkciji, ali i da je najmlađa predsednica ikada.
- Mlada žena u politici, pa tako verujem i u Novom Sadu, mora biti uvek spremnija i pripremljenija od svih drugih da bi je prihvatili kao ravnopravnu. Ali to je obaveza koju sam spremna da prihvatim - naglasila je Jerkov, poručivši da joj je drago što je žena i na funkciji zamenice predsednice, na kojoj će naredne četiri godine biti Marija Vrebalov.

Aleksandra Jerkov izabrana je za predsednicu Skupštine grada Novog Sada na prvom zasedanju novog saziva novosadske Skupštine, održanog u petak, 29. juna.

(BILSV, 02. 07. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook