Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 06. 11. 2019. | Komentara: 0

Ambiciozna planiranja, realizacija vrlo slaba

NOVI SAD – Pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Jovanović istakao je danas da je naspram ambiciozno planiranih pozicija u budžetu, realizacija vrlo slaba. On je upitao da li je moguće da sve što je planirano bude i realizovano do kraja godine, a kao najveće primere nezavršenih realizacija je naveo zgradu RTV-a i Žeželjev most.

LSV

Jovanović je tokom rasprave o Izveštaju o izvršenju budžeta AP Vojvodine za period januar-septembar 2019. godine istakao da je na poziciji sopstveni prihodi budžetskih korisnika realizovano samo 47%. Slična je situacija i kod rashoda, gde je realizovano manje od 50%.

Kada su u pitanju kapitalna ulaganja, Jovanović je primetio da je Republika Srbija za izgradnju JMU RTV prenela svih planiranih 273 miliona dinara, a da nije realizovan nijedan dinar. 

- Da li je moguće da se u poslednja tri meseca u godini realizuje ovaj novac? Ne znamo tačno za šta, imajući u vidu da je to jedina kapitalna stvar koja je obećana za ove četiri godine, pa daj da vidimo da je nešto urađeno- kazao je on.

Poslanik LSV je naveo i da je Žeželjev most još uvek problem u Novom Sadu jer koči i sam grad, ali i celu Vojvodinu. Kako je naveo, 300 miliona je prebačeno za završetak radova na ovom mostu, a ostalo je još 64 miliona, pa je upitao da li će to biti potrošeno za saobraćajnice na sremskoj strani. 

Upitao je i zašto su tri puta uvećana socijalna davanja zaposlenih u pokrajinskoj administraciji – prošle godine je planiran 21 miliona, a ove 62 miliona. 

(SzILSV, 6.11.2019)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook