Apsolutna pobeda LSV u Tomaševcu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Apsolutna pobeda LSV u Tomaševcu

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin zadovoljan je nedeljnim izborima za Savete i Nadzorne odbore u 13 gradskih mesnih zajednica, jer je na svakom izbornom mestu dobila više glasova nego na prethodnim izborima, a u Tomaševcu je ostvarena apsolutna pobeda, gde su ligaši osvojili gotovo sva mesta, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare član Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Aleksandar Rudić.

LSV

On je istakao da je LSV u nedelju, 22. februara, najbolji rezultat ostvarila baš u Tomaševcu, gde je osvojila šest od sedam mesta u Savetu mesne zajednice, dok će u Nadzornom odboru MZ Tomaševac imati dva od tri člana. 

- LSV je imala većinu i u prethodnom mandatu i zahvaljujući angažovanju članova LSV u Savetu MZ. Tomaševac je naseljeno mesto sa najviše realizovanih investicija i infrastrukturnih radova na teritoriji grada Zrenjanina. Meštani Tomaševca su prepoznali politiku LSV i ukazali nam ponovo poverenje, koje sigurno nećemo izneveriti – naglasio je Rudić.

On je ocenio i da je veći broj glasova u odnosu na prošle izbore indikator da LSV u Zrenjaninu neprestano jača, iako je u opoziciji i da će na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima Liga biti najozbiljnija opoziciona opcija aktuelnoj vlasti okupljenoj oko SNS.

- Drugi indikator jeste neubedljiv rezultat SNS, koja je na svim izbornim mestima osvojila daleko manji broj glasova nego na prošlim izborima. U MZ Tomaševac nije ni imala kandidate, dok je u Maloj Americi i Perlezu doživela debakl, čemu nije pomoglo ni prisustvo Andreja Vučića u Perlezu, dežurnog uterivača demokratije među naprednjačkim biračima. To govori o konstantnom padu poverenja građana u politiku SNS, koja već treću godinu počiva isključivo na lažnim obećanjima i najavama, bez ijednog vidljivog poboljšanja života građana – zaključio je Aleksandar Rudić.

Dodao je i da su izbori za Savete i Nadzorne odbore Mesnih zajednica primer decentralizacije vlasti i direktnog izbora predstavnika svake mesne zajednice, a da veća izlaznost nego na prethodnim izborima ukazuje na porast građanske svesti i značenja izbora uopšte. 

(BILSV, 24.02.2015)





Saopštenja | Četvrtak, 25. 04. 2024. | Komentara: 0

Aleksandar Olenik novi član LSV - VOJVOĐANI

Poznati advokat, građanski aktivista i donedavni narodni poslanik Aleksandar Olenik pridružio se Ligi socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI.
Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook