Bajatoviću i SNS koaliciji bi bilo bolje da grade infrastrukturu, a ne stadione

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 28. 06. 2019. | Komentara: 0

Bajatoviću i SNS koaliciji bi bilo bolje da grade infrastrukturu, a ne stadione

Novi Sad, 28. jun 2019 - Da li bi neko, ko domaćinski razmišlja u interesu stanovnika Vojvodine, menjao 243 kilometara kanalizacione mreže, ili jednu novu bolnicu, ili 384 kilometra vodovodne mreže za jedan fudbalski stadion? Liga socijaldemokrata Vojvodine tvrdi da neko ko domaćinski razmišlja ne bi to uradio.

LSV

Zato LSV poziva Dušana Bajatovića, potpredsednika Socijalističke partije Srbije, sa zamrznutom funkcijom, koji je takođe  i “zamrznuti” predsednik Pokrajinskog odbora SPS, da razmotri  još jednom svoj predlog i nameru da 25.000.000 evra bude uloženo u izgradnju fudbalskog stadiona u Novom Sadu.

Bajatović je, na Skupštini na kojoj je glasanjem dat mandat novim funkcionerima FK Vojvodina, poručio da će novi stadion biti izgrađen uz podršku Republike Srbije. Da će "Vlasnik stadiona biti Grad Novi Sad, koji će ga dobiti na poklon od JP "Srbijagas", s obzirom na to da će ovo preduzeće, kao generalni sponzor FK Vojvodina, biti glavni finansijer tog projekta.

Bajatović je prihvatio izreku “Hleba i igara”, koja je i njegovim koalicionim partnereima iz Srpske napredne stranke dominantan program rada. Umesto da se i jedni i drugi bave činjenicom da našoj državi fali 10.500 kilometara kanalizacione mreže i pokušaju da reše infrastrukturne problem te vrste, oni se bave izgradnjom stadiona kao spomenika koji žele da naprave sami sebi za života.

To što zbog nekvalitetne ili nepostojeće kanalizacione mreže svako malo poplavi neko naselje, što skoro cela Vojvodina nema upotrebljivu pijaću vodu, što se kanalska mreža ne unapređuje tako da ne zavisimo od poplava i suša, njih ne brine uopšte. Važan je stadion. Jer na stadionima se regrutuje partijska paravojska spremna da posluša sva naređenja.

Bajatović je, što je najgore, zaboravio da to što je generalni direktor “Srbijagasa”, ne znači da je ova kompanija njegova prćija, pa da može milione evra da deli kako mu se prohte. LSV ga zato podseća da ono JP ispred naziva “Srbijagas”, znači da je to javno preduzeće i da je to prduzeće vlasništvo svih građana, a ne njegovo.

Umesto što deli milione za stadione Bajatoviću bi bilo bolje da poradi na tome da njegovi ruski prijatelji počnu da plaćaju poštenu cenu za rudnu rentu, a ne najnižu u Evropi i isto tako da utiče na svog koalicionog SNS partnera da taj štetan sporazum sa Rusima, koji eksploatišu našu naftu i gas po najnižim stopama raskine.

Ako Bajatović to uspe i Rusi umesto 3% počnu da plaćaju rudnu rentu 20-30%, kolika je u svetu biće para i za stadione.

Liga socijaldemokrata tvrdi da u ovim uslovima i okolnostima nije vreme za stadione, već za puteve, kanalizaciju, bolnice, vodovodnu mrežu. Bajatović i njegovi koalicioni SNS partneri bi, ako ne poslušaju, mogli proći poput Marije Antoanete koja je na komentar da ljudi nemaju hleba rekla da onda jedu kolače.

Nevena Subotić
članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 
Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook