Beogradski centralizam guši Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 22. 02. 2020. | Komentara: 0

Beogradski centralizam guši Srbiju

PRIJEPOLJE - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton odbacio je optužbe na račun LSV i koalicije Vojvođanski front kojoj pripada i dodao da niko u Srbiji ne vidi separatizam u Republici Srpskoj, „ali ga vide u Vojvodini gde separatizma nema“.

LSV

- To što mi želimo da Vojvodina upravlja svojim dobrima i sa svojim bogatstvima nije separatizam. Nekad je pokrajina bila motor razvoja ove zemlje, ali sada više nije bogata. Beogradski sam đak i nemam ništa protiv Beograda ali imam protiv stava da je sva pamet u Beogradu, ali ne među građanima nego u Vladi Srbije, institucijama i u skupštini, gde od 250 poslanika Beograd ima oko sto poslanika iz Beograda - kazao je Marton na tribini u Prijepolju.

Prema njegovim rečima, oko 91 odsto svih sredstava u Vladi Srbije, a samo devet odsto na lokalu.

- Možemo o Titu da govorimo šta hoćemo ali taj procenat se kretao oko 30 odsto i najviši je bio u Sloveniji a najmanji u Makedoniji. Danas je četiri puta manje para na lokalu nego, recimo 1983. godine. U mom Zrenjaninu do 1988. godine gradonačelnici su mogli da finansiraju mnoge poslove, a sada je budžet Zrenjanjina oko sedam milijardi dinara, što je pet puta manje u odnosu na osamdesete godine prošlog veka. Treba već jednom da kažemo stop centralizaciji, beogradizaciji… - naveo je Marton.
(SzILSV, 22.02.2020)



Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Saopštenja | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš zabranio ligašima koaliciju sa naprednjacima

Članovi Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, na svojoj devetoj sednici, na predlog predsednika stranke Bojana Kostreša, doneli su odluku o zabrani predizbornih i postizbornih koalicija sa Srpskom naprednom strankom na predstojećim lokalnim izborima.
Saopštenja | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Vlast gasi škole a diže crkve

Građani su već navikli na katastrofalne poteze vlasti, ali ono što se ovih dana dešava u Novom Sadu i Zrenjaninu pokazuje potpuno odsustvo bilo kakvog osećaja za istinskim potrebama građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook