Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata VojvodineDogađaji | Petak, 23. 03. 2018. | Komentara: 0

Pismo Marte Rovire pred odlazak u izgnanstvo

Generalna sekretarka Katalonske republikanske levice Marta Rovira objavila je danas da odlazi u izgnanstvo zbog optužbi Vrhovnog suda Španije. Njeno obraćanje prenosimo u celosti:
Izjave | Petak, 23. 03. 2018. | Komentara: 0

Miloševiću ne treba spomenik nego muzej poput onog o Holokaustu

Ne mislim da je podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću prava stvar. To je isuviše velika istorijska ličnost u ovoj zemlji i njemu se mora mora posvetiti čitav muzej. Samo spomenik je malo, kazao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući na televiziji Pink. 
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 03. 2018. | Komentara: 0

Formirati radne grupe za sprečavanje odlaska mladih i probleme sela

Ponovo je odbornicima dostavljen materijal za dopunu dnevnog reda na kraju sednice, čime im nije ostavljeno ni 3 minuta da se pripreme, posebno za razmatranje bitnih strateških dokumenata kao što je program lokalnog ekonomskog razvoja grada za naredne dve godine od kog zavisi ostanak ljudi u gradu i dolazak investitora.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook