Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook