Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
nenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata VojvodineIzjave | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Čanak: Nije bilo reči o tome da ja budem predsednik Skupštine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas za N1 da nije bilo reči o tome da on treba da preuzme mesto predsednika Skupštine Srbije.
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Hoće li ministar finansija poštovati ustavna prava Vojvodine?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je česta promena ministara finansija u Vladi Republike Srbije veoma loša po funkcionisanje ekonomskog sistema i ukazuje da negativni ekonomski parametri izazivaju nestabilnost i društva i ekonomije, a svoj koren imaju u lošoj politici aktuelne vlasti.
Saopštenja | Subota, 26. 05. 2018. | Komentara: 0

Sprečiti šovinističko divljanje radikala

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da obezbede nesmetano održavanje festivala „Mirdita, dobar dan!“ koji 30. maja u Beogradu organizuje Inicijativa mladih za ljudska prava.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook