Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
Izbori u LSVnenad-canak-predsednik CirilicaNenad-Čanak-predsedniknenad-canak-predsednik Madjarskinenad-canak-predsednik Rusinskinenad-canak-predsednik Sandžak-glasanenad-canak-predsednik Slovackinenad-canak-predsednik Vojvodina-glasa
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Četvrtak, 16. 08. 2018. | Komentara: 0

Ministre, zašto je gorivo skuplje ako je nafta pojeftinila?

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a pre svega ministra energetike Aleksandra Antića da javnosti saopšte kako je moguće da je sirova nafta na svetskom tržištu pojeftinila, da je dinar stabilan, a da je cena goriva na našim pumpama ovih dana porasla?
Saopštenja | Sreda, 15. 08. 2018. | Komentara: 0

Nesklad odluka pokrajinske i republičke vlasti u oblasti podsticanja nataliteta

Poražavajuća je činjenica da od svih mera pronatalitetne politike za koji se zalaže Kabinet ministarke bez portfelja, zadužene za demografiju i populacionu politiku, Pokrajinska vlada podstiče tek delimično ove mere.
Odbori LSV | Utorak, 14. 08. 2018. | Komentara: 0

Umesto pijaće vode, Zrenjanincima veća cena otpadne vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva ostavke rukovodstva JKP „Vodovod i kanalizacija“ i predstavnika gradske vlasti koji su odgovorni za to što Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook