Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 11. 03. 2018. | Komentara: 0

Beogradski političari da progovore o centralizaciji Srbije

Novi Sad, 11. mart 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva sve aktere nedavnih izbora za Skupštinu grada Beograda, da sada pažnju posvete realizaciji obećanih ideja iznetih u kampanji.

LSV 

Za nas su ideje o neboderima i metrou nazanimljive, jer o njima ostatak države može samo da sanja, ali voleli bi da vidimo i praktična rešanja o decentalizaciji o kojima su govorili, praktično, svi akteri beogradskih izbora.

Puno toga se čulo o jačanju lokalne samouprave, o većim ingerencijama, smanjenju uticaja države ne realizaciju projekata na lokalnom nivou.

Nedeljama se govorilo o lošim stranama centralizacija.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nada se da sve ovo nije rečeno samo u žaru kampanje, već da se radi i ozbiljnim idejama beogradskih političara.

Dobro bi bilo da se sada pažnja posveti i ostatku države, te da se ove ideje počnu iznositi i na nivou cele države.

Poznato je da je Srbija jedna od najcentralizovanijih evropskih država i nameće se potreba da se to promeni.

Prilika je u novim ustavnim rešenjima, kao i u modernijem zakonodavstvu koje reguliše oblast autonomije Vojvodine i statusa gradova i opština.

Nadamo se da će beogradski političari pokazati da su od reči i da će nastaviti borbu za decentralizaciju, te da njihova zalaganja nisu bila samo dnevnopolitički marketing.

Svetislav Zorić,
Član Izvršnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook