Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.

LSV

Poslednjih meseci sve je prisutnija pojava pomoći Beogradu iz budžeta Republike Srbije. Gotovo da ne prođe mesec, a da kabinet premijerke Ane Brnabić ne pomogne dotacijom lokalnu vlast u glavnom gradu. Za šta se troše sredstva od te pomoći?

Možemo zaključiti da je to, verovatno, za novogodišnju rasvetu, za čije je postavljanje vlast u Beogradu ove godine izdvojila oko 300 miliona dinara. Vlast se čak i pohvalila da će rasveta sijati na 129 lokacija!

Sa druge strane, Zrenjanin i dalje nema obilaznicu, a vrednost radova na ovoj važnoj saobraćajnici u Banatu iznosti oko 300 miliona dinara, dakle, slično iznosu za novogodišnju rasvetu u Beogradu.

Još plastičnije objašnjeno, u Kikindi se nalazi gotovo 50% naših zaliha nafte i gasa. Cena novogodišnjeg ukrašavanja Beograda ravna je desetomesečnom iznosu naftne rente koju NIS uplaćuje u budžet ovog banatskog grada. Nema opštine ili grada u zemlji u kom nema neki veliki problem, koji se godinama ne rešava.

LSV traži od članova Vlade Srbije da počnu da rešavaju probleme svih građana Srbije!

Pijaća voda, obilazanice, naftna renta, zdrava životna sredina i železničke pruge po kojoj vozovi ''jure'' 20km na sat, samo su neki od problema, mnogo bitnijih od skupih novogodišnjih svetiljki u Beogradu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Nedelja, 16. 12. 2018. | Komentara: 0

Vlast se hvali pravima nacionalnih zajednica, a u praksi brojni problemi

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije i njeno ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu da mnogo više pažnje posvete rešavanju nagomilanih problema pripadnika nacionalnih zajednica.
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast zaboravila da u decembru pada sneg

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita lokalne vlasti u Zrenjaninu zašto nisu spremno ušle ni u ovu zimu?
Saopštenja | Subota, 15. 12. 2018. | Komentara: 0

Srbija za sedam godina izgubila grad veličine Novog Sada, Zrenjanina i Vršca zajedno

Liga socijaldemokrata Vojvodine već dugo upozorava na katastrofalne podatke koji govore o depopulaciji naše zemlje. Poslednji podaci  Republičkog zavoda za statistiku kažu da će u Republici Srbiji na kraju 2018. godine živeti svega 7 miliona ljudi.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook