Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.

LSV

Poslednjih meseci sve je prisutnija pojava pomoći Beogradu iz budžeta Republike Srbije. Gotovo da ne prođe mesec, a da kabinet premijerke Ane Brnabić ne pomogne dotacijom lokalnu vlast u glavnom gradu. Za šta se troše sredstva od te pomoći?

Možemo zaključiti da je to, verovatno, za novogodišnju rasvetu, za čije je postavljanje vlast u Beogradu ove godine izdvojila oko 300 miliona dinara. Vlast se čak i pohvalila da će rasveta sijati na 129 lokacija!

Sa druge strane, Zrenjanin i dalje nema obilaznicu, a vrednost radova na ovoj važnoj saobraćajnici u Banatu iznosti oko 300 miliona dinara, dakle, slično iznosu za novogodišnju rasvetu u Beogradu.

Još plastičnije objašnjeno, u Kikindi se nalazi gotovo 50% naših zaliha nafte i gasa. Cena novogodišnjeg ukrašavanja Beograda ravna je desetomesečnom iznosu naftne rente koju NIS uplaćuje u budžet ovog banatskog grada. Nema opštine ili grada u zemlji u kom nema neki veliki problem, koji se godinama ne rešava.

LSV traži od članova Vlade Srbije da počnu da rešavaju probleme svih građana Srbije!

Pijaća voda, obilazanice, naftna renta, zdrava životna sredina i železničke pruge po kojoj vozovi ''jure'' 20km na sat, samo su neki od problema, mnogo bitnijih od skupih novogodišnjih svetiljki u Beogradu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Događaji | Sreda, 22. 05. 2019. | Komentara: 0

Za Vojvođanski front - osim Vojvodine - nema rezervnog plana!

Na tribini “Vojvođanskog fronta“ u organizaciji Lige socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanske partije u Žablju, govorili su pred okupljenim građanima predstavnici ove dve stranke.
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Osuda Rističevićevog napada na sudije Majića i Hadžiomerovića

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje tvrdnje narodnog poslanika Marijana Rističevića da su sudije Miodrag Majić i Omer Hadžiomerović oslobodili Gnjilansku grupu. Rističević je sudije optužio da su presudu doneli „vrlo verovatno za novac“.
Odbori LSV | Utorak, 21. 05. 2019. | Komentara: 0

Da li su Pupin ili Superhik krivi za povećanje poreza Novobečejcima i do 300%

Većina Novobečejaca je bila neprijatno iznenađena kada su im u proteklih nekoliko dana stigla poreska rešenja uvećana nekima za 50%, nekima za 100%, a bilo je i onih kojima su poreska rešenja na imovinu bila povećana 300%. Liga socijaldemokrata Vojvodine je na molbu mnogobrojnih nezadovoljnih građana pokušala da dođe do odgovora zašto su se desile tako velike promene i udari na njihov budžet.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook