Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 18. 11. 2018. | Komentara: 0

Beogradski ukrasi bitniji od vode, obilaznica i naftne rente

Novi Sad, 18. novembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva članove Vlade Republike Srbije da održe sednicu kabinete na kojoj će analizirati nivo razvijenosti svih krajeva države. Posebnu pažnju trebalo bi da posvete poređenju kvaliteta života u Beogradu i drugim krajevima države.

LSV

Poslednjih meseci sve je prisutnija pojava pomoći Beogradu iz budžeta Republike Srbije. Gotovo da ne prođe mesec, a da kabinet premijerke Ane Brnabić ne pomogne dotacijom lokalnu vlast u glavnom gradu. Za šta se troše sredstva od te pomoći?

Možemo zaključiti da je to, verovatno, za novogodišnju rasvetu, za čije je postavljanje vlast u Beogradu ove godine izdvojila oko 300 miliona dinara. Vlast se čak i pohvalila da će rasveta sijati na 129 lokacija!

Sa druge strane, Zrenjanin i dalje nema obilaznicu, a vrednost radova na ovoj važnoj saobraćajnici u Banatu iznosti oko 300 miliona dinara, dakle, slično iznosu za novogodišnju rasvetu u Beogradu.

Još plastičnije objašnjeno, u Kikindi se nalazi gotovo 50% naših zaliha nafte i gasa. Cena novogodišnjeg ukrašavanja Beograda ravna je desetomesečnom iznosu naftne rente koju NIS uplaćuje u budžet ovog banatskog grada. Nema opštine ili grada u zemlji u kom nema neki veliki problem, koji se godinama ne rešava.

LSV traži od članova Vlade Srbije da počnu da rešavaju probleme svih građana Srbije!

Pijaća voda, obilazanice, naftna renta, zdrava životna sredina i železničke pruge po kojoj vozovi ''jure'' 20km na sat, samo su neki od problema, mnogo bitnijih od skupih novogodišnjih svetiljki u Beogradu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Saopštenja | Petak, 22. 02. 2019. | Komentara: 0

Narodni poslanici LSV podneli Rezoluciju o Vojvodini i Zakon o finansiranju APV

Narodni poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine predali su u skupštinsku proceduru Predlog rezolucije Narodne skupštine Republike Srbije o Vojvodini i Predlog zakona o finansiranju AP Vojvodine u kojima se između ostalog zahteva promena Ustava.
Saopštenja | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Pravo na roditeljstvo za sve koji to žele

Borba za istinsku ravnopravnost svih građanki i građana ovog društva osim što počiva na obavezi poštovanja zakona, trebalo bi da počiva i na poštovanju jednakih prava svakog pojedinca i pojedinke.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 02. 2019. | Komentara: 0

Traži se najbolje rešenje za Spens

Predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada mr Maja Sedlarević izjavila je da konkretan plan za JP SPC „Vojvodina“ (Spens) ne postoji, ali da se traži najbolje rešenje.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook