Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Beskompromisno ćemo se boriti za Novi Sad

NOVI SAD - Kandidatkinja Lige socijaldemokrata Vojvodine za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov izjavila je večeras da građanima ne želi bilo šta da obećava, jer se podrazumeva da gradonačenik dovodi investiture, obezbeđuje nova radna mesta za Novosađane, radi na povećanju bezbednosti građana i otvaranju novih škola, predškolskih ustanova i dečjih igrališta.

LSV

- Umesto obećanja, mi imamo planove. Moj prvi zadatak biće da utvrdim zašto su u Novom Sadu za poslednje četiri godine realizovane samo tri investicije, dok je u isto vreme u Inđiju stiglo pola milijarde evra. Ja ne zameram Inđiji što je privukla tolike investicije, već zameram Novom Sadu što nije uradio isto, jer bez investicija nema života. Investicije moraju biti ključna reč za gradonačelnika - rekla je Jerkov, u obraćanju medijima u Master centru Novosadskog sajma.
Na tom mestu su večeras predstavljeni kandidati i kandidatkinje za odbornike i odbornice u Skupštini grada Novog Sada na listi “Liga socijaldemokrata Vojvodine –Novi Sad naša kuća – Nenad Čanak”, te poslanike i poslanice u Skupštini AP Vojvodine po većinskom i proporcionalnom izbornom sistemu.

Kancelarija u Briselu mora biti
od koristi za Novi Sad


Prema rečima Aleksandre Jerkov, jedan od zadataka kao gradonačelnice biće i da se utvrdi kome je i koliko Novi Sad dužan. Ona je rekla i da ne dozvoljava da “neko danas tuži Novi Sad za 100 miliona evra, a da osoba koja je za to odgovorna sada građanima Novog Sada u predizbornoj kampanji obećava svašta”.  Objasnila je i da se to odnosi na spornu izgradnju autobuske stanice ATP Vojvodina zbog koje je Evropski parlament Novi Sad svrstao među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji. Kandidatkinja LSV za gradonačelnicu I prva na listi Liga socijaldemokrata Vojvodine – Novi Sad naša kuća – Nenad Čanak, je ocenila da Kancelarija Vojvodine u Briselu mora biti od koristi za Novi Sad. - Iz evropskih projakata za protekle četiri godine došlo je nula evra u Novi Sad i zato je važno što bolje se povezati sa Kancelarijom u Briselu - rekla je Jerkov.

Neće biti meseca bez rezultata

Prema njenim rečima, jedan od najvećih izazova budućeg gradonačenika je i uvođenje reda u sistem odgovornosti, kako bi se ustanovilo koje su sve inspekcije u nadležnosti grada i ko kome podnosi izveštaj, posebno u sektoru bezbednosti.
- Gradonačelnik koji se miri sa činjenicom da nije nadležan za rad inspekcija nije dobar gradonačelnik - ocenila je Jerkov.
Najavila je da će se zalagati i za utvrđivanje nadležnosti Novog Sada i sagledavanja da li je Grad u proteklim godinama tražio više nadležnosti i da li ima kapaciteta za njih.
- Obećavam da neće biti meseca u kojem Novosađani neće osetiti rezultat našeg rada i da neće biti vrata na koja neću pokucati, posebno kada je u pitanju bezbednost građana - rekla je Jerkov i dodala da će biti odgovorna samo građanima i da neće odlaziti po mišljenje u Beograd ili bilo gde drugde.
- Za mene je Novi Sad glavni grad i za to ćemo se beskompromisno boriti. To dugujemo svojim roditeljima, ali i svojoj deci, da na Novi Sad svi ponovo budemo ponosni - rekla je Jerkov.

Podrška Jovana Dejanovića

Predstavljanju programa Aleksandre Jerkov prisustvovao je i bivši gradonačelnik Novog Sada Jovan Dejanović, koji je javno podržao kandidatkinju LSV za mesto gradonačelnika. Jerkov je podsetila da je u Novom Sadu dok je Dejanović bio gradonačelnik izgrađeno Srpsko narodno pozorište, SPENS, Most slobode, Novo groblje, dva gerontološka centra, pet škola, šest vrtića, Dečje selo i dva hotela, a izmešten je i saobraćaj iz centra grada i započela izgradnja Novog naselja.
- Novi Sad je tada bio grad koji je mogao da pomogne svima, ali ono što je najvažnije bio je grad kojim gradonačelnik nije upravljao, nego je služio građanima, jer sve što je Jovan Dejanović napravio je i bio posao gradonačelnika - rekla je Jerkov, uz napomenu da on pritom nije presekao nijednu vrpcu.

Sedlarević: Hitno usvojiti Zakon o finansiranju nadležnosti

Kandidatkinja LSV za poslanika u Skupštini Vojvodine na proporcionalnoj listi i aktuelna potpredsednica pokrajinskog parlamenta Maja Sedlarević rekla je da je uloga LSV bila presudna u procesu vraćanja imovine Vojvodini i lokalnim samoupravama, jer da nije bilo LSV ne bi bilo ni Zakona o javnoj svojini. Ona je rekla da je LSV u poslednjem sazivu Skupštine Vojvodine uradio mnogo toga, kao što su usvajanje Statuta pokrajine i Zakona o prenosu nadležnosti, ali je ocenila da to nije dovoljno i da će se stranka od prvog dana konstituisanja novog parlamenta zalagati za hitno usvajanje Zakona o finansiranju prenetih nadležnosti, ali i promenu Ustava Srbije kako bi Vojvodina najzad dobila punu autonomiju.

Jovanović: Važno je da politike bude među
onima koje građani izaberu


Kandidat za poslanika u Skupštini Vojvodine po većinskom izbornom sistemu i aktuelni predsednik Skupštine Novog Sada Aleksandar Jovanović rekao je da je pokrajinski parlament od 2000. do 2008. godine, kada su ga vodili Nenad Čanak i Bojan Kostreš, predstavljan kao institucija i da se za to telo naširoko znalo.
- Zbog toga je važno da politika ne bude samo u Vladi Vojvodine, gde su postavljena lica, nego u parlamentu gde sede ljudi koje su izabrali građani i to je za LSV od velike važnosti - rekao je Jovanović.
Sve kandidate i kandidatkinje za odbornike i odbornice u Skupštini grada Novog Sada je predstavio Robert Kolar, šef Područnog izbornog štaba dok je rad stručnih saveta koji su sačinili predizborni program koji je večeras takođe promovisan predstavila Milica Vlaisavljević.



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook