Bez iznenađenja u Mađarskoj

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 10. 04. 2018. | Komentara: 0

Bez iznenađenja u Mađarskoj

BEOGRAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš je komentarišući izbore u Mađarskoj, održane u nedelju, istakao da pobeda Viktora Orbana nije veliko iznenađenje pa čak ni izuzetak u Evropi u kojoj sada već po pravilu ubedljivo pobeđuju desne, konzervativne, a neretko i populističke stranke.

LSV

- Fidesov program odbrana "hrišćanskih vrednosti Mađarske" u ruralnim delovima zemlje jeste dobio široku podršku za razliku od Budimpešte i Segedina gde je Fides, po meni dostupnim informacijama, doživeo poraz. Ako se tome dodaju i izborni sistem koji je projektovan da odgovara Fidesu glasovi "Mađara izvan Mađarske", velika kriza u MSZP (socijalistima) i nemogućnost saradnje opozicije koja se kreće od ekstremne desnice (Jobik) pa do liberala sve su to razlozi za njegovu treću uzastopnu pobedu - rekao je Kostreš za list Danas.

Generalni sekretar LSV je kazao i da misli da Orbanovu vladu čeka rešenje ekonomskih problema građana Mađarske i da će uspešnost u tom poslu odrediti i njegovu političku budućnost.

(BILSV, 10.04.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook