Bez lažnih obećanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 20. 04. 2012. | Komentara: 0

Bez lažnih obećanja

BEČEJ – Liga socijaldemokrata Vojvodine ne obećava, poput drugih stranaka, otvaranje novih radnih mesta niti novac koji će padati sa neba ukoliko Liga dođe na vlast, već će i dalje insistirati na borbi za Vojvodinu i mogućnost da ona raspolaže svojom imovinom, istakao je na tribini u Drljanu šef izbornog štaba OO LSV Bečej Tot Ferenc.

LSV

– Mi smo u Ligi socijaldemokrata Vojvodine već 22 godine istrajni u svojoj borbi da Vojvodina raspolaže svojom imovinom. I dalje ćemo na tome insistirati, jer znamo da ćemo samo na taj način moći Vama, građankama i građanima Vojvodine da obezbedimo bolju budućnost – naveo je Tot. Zatražio je od prisutnih podršku za Ligu na lokalnim i na pokrajinskim izborima, ističući pri tom da oni koji žive ovde najbolje znaju šta im treba.

– Ne treba Beograd da nam određuje šta je nama potrebno i u kolikoj meri – dodao je on. Prisutnima se obratio i odbornik LSV u Skupštini opštine Bečej Velimir Čiplić koji je ih je podsetio i upoznao sa radom Lige u prethodne 22 godine, navodeći da je ostala dosledna svom programu.

– Vojvodina mora da raspolaže svojom imovinom, da ima zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, a sve to garantovano Ustavom. Samo tako će svima nama biti bolje – naveo je Čiplić. Kandidat za odbornika LSV u SO Bečej Željko Pajić se osvrnuo na stanje u vojvođanskim selima i ukazao na prednosti koje nudi ulazak u EU, dok je kandidat za odbornika LSV u SO Bečej Aleksandar Kekić podsetio da je Vojvodina bila najplodnija, najbogatija i da se u njoj najbolje živelo onda, kada je imala najviše slobode i kada je imala autonomiju. Posetioci tribine imali su prilike da porazgovaraju i sa Verom Guljaš koja je kandidatkinjom za poslanicu u Skupštini autonomne pokrajine Vojvodine po većinskom sistemu.

(BILSV, 20. 04. 2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook