Bez prekrajanja izborne volje građanki i građana Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 06. 07. 2012. | Komentara: 0

Bez prekrajanja izborne volje građanki i građana Zrenjanina

ZRENJANIN - Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovali su sinoć protestni skup ispred kuće Lukrecie Ursulesku, odbornice Lige u Skupštini grada Zrenjanina u Ečki, u okviru kojeg su želeli da pitaju odbornicu, koja je izabrana na njihovoj listi, da li je tačno da je svoj glas predala drugoj stranci.

LSV
 
- Naša odbornica je bila veoma aktivna u izbornoj kampanji i u Ečki smo postigli odlične rezultate, osvojili smo dva mandata, pa je sve ovo što se dešava veoma čudno - rekao je novinarima ovom prilikom Dragan Nedeljkov, predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin.
 
U kući Lukrecie Ursulesku nije bilo nikoga, na pozive nije odgovarala, a nije se pojavila ni na svom radnom mestu tokom jučerašnjeg dana. U saopštenju, koje je juče poslato medijima iz GrO LSV Zrenjanin, navodi se da postoji sumnja da se ponavlja istorija iz 2000. godine, kada je otet Jan Svetlik, odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Zrenjanin, kada je nasilnim putem prekrajana izborna volja građanki i građana.
 
Ligaši i ligašice najoštrije osuđuju ovakav vid ugrožavanja ljudskih prava i pokušaje narušavanja demokratije u Zrenjaninu, piše u saopštenju. Oni takođe poručuju da će organizovati proteste svako veče, sve dok im se ne obrati nestala odbornica, a ujedno su počeli da skupljaju potpise podrške za njenu ostavku.
 
Konstitutivna skupština Zrenjanina trebalo je da se održi u petak 6. jula, ali ju je dosadašnji predsednik Aleksandar Marton odložio, zbog toga što mu ni jedna od političkih partija, koje su prešle cenzus, nije dostavila obaveštenje o tome da je obezbedila skupštinsku većinu.
 
- Konstitutivnu sednicu sam odložio kako bi se svim strankama koje učestvuju u dogovorima ostavilo dovoljno vremena za formiranje skupštinske većine - navedeno je u saopštenju dosadašnjeg predsednika Skupštine, u kojem se dodaje da je na odluku uticala i aktuelna politička situacija u Srbiji, AP Vojvodini i većini drugih lokalnih samouprava.
 
Marton je izrazio uverenje da će učesnici u pregovorima dati sve od sebe da dođe do formiranja skupštinske većine, jer bi, kako je ocenio, sve suprotno tome bilo štetno za građanke i građane Zrenjanina, i naznačio da je 10. jul krajnji rok za konstituisanje skupštine.
 
On je takođe istakao da će sednica Skupštine, koju su za danas najavile neke stranke, ukoliko se održi, biti nezakonita, jer niko sem predsednika Skupštine, nema pravo da saziva sednicu do krajnjeg roka za konstituisanje.

(BILSV, 06.07.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook