Biblioteka delila knjige

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Biblioteka delila knjige

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović i direktor Gradske bilbioteke u Novom Sadu Miloš Pankov, delili su danas u centru grada višak knjiga iz fonda ove ustanove. Deljenje knjiga i promotivnog materijala o radu Biblioteke, organizovano je povodom obeležavanja 23. aprila, Svetskog dana knjige, a koji Gradska biblioteka obeležava nizom akcija tokom čitave nedelje.

Aleksandar Jovanovic

- Obrazovanje i svaki segment obrazovanja veoma je bitan za društvo u celini, posebno kada je reč o mladim ljudima. U tom pogledu, rad Gradske biblioteke, kao jedne od najstarijih kulturnih ustanove u gradu, je vrlo važan i nadam se da će Biblioteka nastaviti sa ovakvim akcijama - istakao je Jovanović tokom deljenja knjiga.
On je podsetio da je tokom prošle godine Gradska biblioteka dobila hiljadu članova više nego 2010. godine, a da danas broji oko 27 hiljada aktivnih članova.
- To je oko sedam odsto ukupnog stanovništva Novog Sada i vrlo je važno da se vratimo čitanju jer se čitanjem stiče znanje - zaključio je Jovanović.
Direktor Gradske biblioteke Miloš Pankov objasnio je da da će tokom cele nedelje obeležavati Svetski dan knjige. On je kazao da će se u svim ograncima novosadske ustanove do petka održavati niz programa, poput izložbi i radionica.
- Bibliteka će najmlađim korisnicima tokom nedelje knjige nuditi i popuste za članarinu - precizirao je Pankov. Prema njegovim rečima, Gradska bilbioteka ima u planu pokretanje on-lajn usluga, kako bi korisnici, koji imaju ozbiljnije zahteve, mogli i na taj način da dođu do željenih izdanja. Tokom današnje akcije, Gradska biblioteka ponudila je Novosađanima i Novosađankama oko 500 naslova.

(BILSV, 24.04.2012.)



Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Borićemo se zajedno protiv izolacionističke politike vlasti

Dugo pripremana i u javnosti promovisana promena strateške orijentacije Srbije konačno je obznanjena i to neformalno od strane ultradesnog krila vladajuće stranke. Poslanik SNS Vladimir Đukanović je izgovorio stav za koji je režim dugo pripremao javnost, a to je konačno odustajanje Srbije od procesa pridruživanja Evropskoj uniji



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook