Bitnija je normalizacija odnosa sa Kosovom, nego utrkivanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 05. 11. 2018. | Komentara: 0

Bitnija je normalizacija odnosa sa Kosovom, nego utrkivanje

BEOGRAD - Utrkivanje ko je priznao, a ko je povukao priznanje Kosova podseća na utrkivanje ili derbi na začelju tabele. I to neke treće razredne lige, izjavio je generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš za list Danas.

LSV

Komentarišući Dačićeve izjave povodom navodnih povlačenja priznanja Kosova, Kostreš je kazao i da umesto brige oko tog odnosa između brojeva, bitnija je suština, a ona se odnosi na normalizaciju odnosa Srbije i Kosova i doprinosa boljem životu svih građana.

- Jer, nema evropskih integracija Srbija bez potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma Srbije i Kosova, a evropske integracije su najvažniji prioritet naše države. Dakle, potpuno je nebitno da li su u pravu Ivica Dačić ili Bedžet Pacoli u vezi sa oprečnim tvrdnjama o tome ko je povukao i da li je iko povukao priznanje Kosova - zaključio je Kostreš.

(BILSV, 05.11.2018)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook