Bogaroški: Pokrajina stabilni investitor za seoske vodovode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 27. 11. 2015. | Komentara: 0

Bogaroški: Pokrajina stabilni investitor za seoske vodovode

NOVI SAD - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da je taj sekretarijat trenutno jedini stabilni investitor u vodovod i kanalizaciju u seoskim sredinama i da je u 2015. godini postignut dobar rezultat kad je u pitanju njihova izgradnja.

LSV
 
- Umesto 200 miliona dinara, koliko smo do sada godišnje ulagali u vodovode, ove godine smo u prilici da uložimo 350 miliona dinara. Ugovori vredni 200 miliona potpisani su početkom godine, a danas je potpisano novih 27 u vrednosti od 150 miliona - rekao je Bogaroški na potpisivanju ugovora.
 
Prema njegovim rečima, to povećanje sredstava je posledica dobre naplate vodnih naknada u 2015. godini.
 
- To pokazuje da, kada se opredele namenska sredstva, kada postoji volja da bude dobre fiskalne discipline, onda postoji način da se pomogne onima koji su dali pare za poreze, odnosno vodne naknade i da se novac vrati u sredine odakle je i došao - naglasio je Bogaroški.
 
Bespovratna sredstva od 150 miliona dinara dodeljena su danas na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini u Vojvodini, a osnovni cilj je obezbeđenje čiste pijaće vode za potrebe domaćinstva. Bogaroški je dodao da je pokrivenost vodovodima u Vojvodini solidna, a da je ostalo da se više fokusira na prečistače otpadnih voda i na izgradnju kanalizacije.
 
- Tu nam je situacija nedopustivo loša i ne priliči ni Vojvodini, ni 21. veku, da 70 odsto naseljenih mesta bude bez kanalizacionog priključka - dodao je Branislav Bogaroški.
 
 (BILSV, 27.11.2015)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook