Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 02. 08. 2020. | Komentara: 0

Bogaroški: Rešiti nadležnost i finansiranje Vojvodine

NOVI SAD - Rano je govoriti o tome da li će Vojvođanski front biti deo vladajuće koalicije, ali tu mogućnost ne isključujemo, ako bude poziva za te razgovore, izjavio je danas Branislav Bogaroški, pokrajinski poslanik Lige socijaldemorkata Vojvodine, članice Vojvođanskog fronta.

LSV

Kako je rekao Bogaroški, uslov da VF bude deo vladajuće koalicije jeste da stavovi o položaju Vojvodine budu podudarni. On ističe da je „mnogo zadataka iz prethodnog saziva koji nisu urađeni“, pre svega misleći na Zakon o finansiranju i nadležnosti Vojvodine.

- Naša misija u ovom sazivu je da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da one koji snose odgovornost nateramo da se konačno reši nadležnost i finansiranje Vojvodine. Po našem stanovištu,  nedopustivo je da se Skupština Autonomne Pokrajine Vojvodine svede na administrativni organ koji će potvrđivati odluke vlade - rekao je Bogaroški.

Vojvođanski front podržao je predlog za izbor Ištvana Pastora (SVM) za predsednika Skupštine Vojvodine.

(SzILSV, 02.08.2020)



Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 
Saopštenja | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

Nedopustivo je da se SPC meša u državne poslove i propagira neravnopravnost u društvu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva narodne poslanike Skupštine Srbije da se drže slova Ustava i odbiju mešanje Srpske pravoslavne crkve u poslove države.
Iz medija | Ponedeljak, 18. 03. 2024. | Komentara: 0

Čisti izborni uslovi su odlika normalne, pristojne, demokratske zemlje

Čisti izborni uslovi, po mom mišljenju, nisu ni mesto ni predmet cenjkanja, jer se tu ne govori o političkom programu ili ideji da li Srbija treba da ide malo više levo ili desno i da li porez treba da bude manji ili veći. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook