Bogaroški: Vojvodina bi mogla da ulaže u Sremske Karlovce da dobija 7% republičkog budžeta

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 10. 04. 2021. | Komentara: 0

Bogaroški: Vojvodina bi mogla da ulaže u Sremske Karlovce da dobija 7% republičkog budžeta

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški napominje da bi Vojvodina imala dovoljno novca da uloži u Sremske Karlovce, kada bi se poštovala ustavna odredba da Pokrajina dobija sedam odsto od republičkog budžeta.

LSV

Pokrajinska vlada predložila je novi zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca. Nakon što tekst zakona potvrdi pokrajinska skupština, on će kao predlog biti poslat u Skupštinu Srbije na usvajanje. Ovakvu mogućnost predlaganja zakona omogućava Ustav, ali sadašnja vlast to ne koristi. Branislav Bogaroški u izjavi za Politiku podseća da je ovaj instrument poslednji put korišćen 2015. godine, kada je on bio pokrajinski sekretar za poljoprivredu i tada su predlagani amandmani na Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

- Mirović sad kaže da je zakon o finansiranju Vojvoodine pitanje za Republiku Srbiju. Očito politička volja za taj zakon ne postoji. E sad, kad je reč o Sremskim Karlovcima, takva volja postoji, Novac se svake godine zakida pokrajini, jer ona nema svojih, po Ustavu, sedam odsto od republičkog budžeta. A deo toga mogao se uložiti i u Karlovce - poručuje Bogaroški. 

(SzILSV, 10.04.2021)




Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook