Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.

LSV

Neimenovani sagovornik portala Nova.rs je rekao da su LSV i SMS u dijalog pozvane naknadno, te da nikome nije jasno zbog čega, jer nisu učestvovali u bojkotu, a ne nalaze se ni u parlamentu. Kako je rekao taj izvor, zahteva se da ove stranke imaju isti broj predstavnika kao i grupacije opozicionih stranaka, zbog čega je zaključio da je to pokušaj vlasti da razvodni dijalog.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine će se naći na međustranačkom sastanku koji će moderirati Evropska unija, jer smatramo da je potrebno učiniti sve da bi se došlo do fer izbornih uslova koji će dovesti do mnogo kvalitetnijeg izbornog procesa. To što neko za sebe smatra da ima status nekakve komisije koja izdaje uverenja za prijem u opoziciju, to je njihov problem. Mi nikada nećemo pristati da nam tutori budu ni nacioanalitički i centralistički režim Aleksandra Vučića, ni samozvana prava opozicija koja se političkim gledištima nimalo ne razlikuje od vlasti - kaže Marton za Nova.rs.

Kako dodaje, LSV je politička organizacija koja je parlamentarna na nivou Autonomne Pokrajine Vojvodine i više desetina lokalnih samouprava.

- Najsnažnija smo regionalna stranka u zemlji. Ne pada nam na pamet da se sklanjamo onima koji su bojkotovali izbore i doveli do dodatnog jačanja vlasti Aleksandra Vučića. Oni su bojkotom doveli do dominacije vladajuće stranke, kakva nije zabeležena u istoriji višepartizma u Srbiji. Jasno je da su, zapravo, oni produžena ruka SNS, jer su svojim delovanjem drastično osnažili poziciju vlasti. Dakle, na sastanak pod moderacijom EU idemo, opet ćemo izneti naš predlog o promeni izbornog sistema kojim bi Srbija bila organizovana u pet izbornih jedinica i očekujemo široku podršku tom predlogu. Uprkos ovim nekorektnim napadima spremni smo da sarađujemo sa predstavnicima opozicionih stranaka u cilju postizanja fer i demokratskih izbornih uslova -zaključuje on.

(SzILSV, 06.07.2021)




Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Saopštenja | Ponedeljak, 22. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad sve bliže odluci o izlasku na izbore

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad u naredna dva dana doneće konačnu odluku o tome da li će izaći na predstojeće lokalne izbore. 
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook