Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 10. 02. 2019. | Komentara: 0

Borba Vase Stajića za Vojvodinu nije zaboravljena

Novi Sad, 10. februar 2019 - Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas venac kod spomenika Vasi Stajiću, istaknutom piscu, filozofu i kulturnom radniku, povodom 10. februara, godišnjice njegovog rođenja i smrti.

LSV
 
Venac kod spomenika u samom centru grada položili su potpredsednik LSV i odbornik Robert Kolar, odbornik i pokrajinski poslanik Aleksandar Jovanović i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujić.
 
Tom prilikom Kolar je istakao da vizija i upornost Vase Stajića u borbi za bolji položaj Vojvodine nikada ne smeju i neće biti zaboravljeni. 

- Nacionalizam protiv kakvog se on borio tada, protiv takvog nacionalizma se i mi borimo danas - naveo je Kolar.

Takođe, kako je ocenio, problemi sa kojima se Vojvodina susretala i na koje je Vasa Stajić ukazivao, problemi Vojvodine i danas.
 
- Jednako je nerazumevanje za potrebu da se bolje uredi pitanje položaja njenih građana i jednako centralistima u ovoj zemlji smeta građanski karakter Vojvodine.
Upravo zbog zalaganja da Vojvodinu kao autonomnu i modernu, regiju, kojoj je mesto u Evropi, Stajić je za života je bio neprihvaćen, kritikovan i proganjan.
Ali zato njegovo delo, borba i ideje žive i danas - dodao je Kolar.
 
Pored delegacije LSV, vence su danas položili i delegacije Vojvođanske partije, Vojvođanskog kluba i Vojvodjanske politikoloske asocijacije. 

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad 



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook