Borba za spas lokalnih medija

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 04. 06. 2017. | Komentara: 0

Borba za spas lokalnih medija

Novi Sad, 04. jun 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva lokalne samouprave koje su u procesu privatizacije ostale bez svojih medija, da pokrenu aktivnosti u skladu sa izmenjenom  Uredbom Vlade o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima u medijima, kojom je omogućeno da se lokalnim samoupravama prenesu akcije i udeli medija čija je privatizacija poništena.

LSV

Ovom odlukom Vlade Republike Srbije određen je novi rok za mogućnost privatizacije lokalnih medija i praktično predstavlja novu šansu za mnoge medije koji su prestali sa radom.

LSV je i ranije smatrala da je privatizacija lokalnih medija samo put u njihovo gašenje i da je ovako naopako osmišljeno pravljenje reda na medijskoj sceni ugrozilo pravo građana na informisanje.

Samo u Vojvodini sa radom su prestali Radio Zrenjanin, Radio Sombor, Radio Temerin, Radio Kikinda, Radio Sečanj...

Sem uskraćivanja prava na informisanje, u mnogim sredinama je gašenje medija dovelo do potpunog nestanka informisanja na jezicima nacionalnih zajednica, te je na taj našin prekršen i Ustav Republike Srbije, koji ne dozvoljava ukidanje ranije stečenih prava nacionalnih manjina.

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje da lokalne vlasti pokušaju da spasu svoje medije, te da građanima obezbede pravo na informisanje.


Predsednik Političkog saveta
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Dušan Jakovljev



Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook