Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

Novi Sad, 22. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandar Martinović apsolutno ne razume ideju decentralizacije.

LSV

Martinović je svoju političku karijeru započeo kod Vojislava Šešelja, tako da i ne čude njegovi stavovi o potrebi "slaganja i prikupljanja" svih Srba. Njegovi stavovi o autonomiji Vojvodine nisu novost i predstavljaju već viđenu centralističku mantru.

Sa druge strane, LSV želi da Srbija bude pravna i ozbiljna država koja poštuje svoje zakone i svoj Ustav. Srbija će samo tako biti bolje država. Od Subotice do Vranja. Zato je borba za poštovanje svega onoga što po zakonu pripada Vojvodini borba i za interese cele Srbije i svih njihovih građana. Dok je Vojvodina obespravljena i nezakonito tretirana biće i svaki njen građanin čiji interesi dođu u koliziju za željama raznih  moćnika.

Aleksandar Martinović to ne želi da razume, ali ovakav odnos centra prema drugim krajevima najbolje razumeju stanovnici devastiranih gradova kao što je Kraljevo.

Vojvodina koja se oslobođa stega koje sputavaju progres biće primer i pokretač za svaki drugi deo Srbije. Zato je interes svih građana Srbije, a ne samo onih koji žive u Vojvodini, da se postojeći zakoni u vezi sa njom poštuju, ali i da se ustavni sistem promeni na način koji će Srbiji konačno omogućiti da krene napred. LSV želi da se produktivna energija našeg naroda, kako u Severnobanatskom, tako i Pčinjskom okrugu, oslobodi umesto da se birokratski i centralistički koči. Zato su naša borba za prava Vojvodine i odnos prema njoj test dobrih namera prema Srbiji.

Aleksandar Marton
Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Nedelja, 21. 04. 2019. | Komentara: 0

Modernim Ustavom protiv beogradizacije Srbije

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je svaka vest o ekonomskom oporavku Srbije dobra, ali treba istaći da se najveći deo takvih novosti odnosi samo na teritoriju grada Beograda.
Saopštenja | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Ćutanje države hrabri Vojislava Šešelja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najava održavanja desetog Otažbinskog kongresa Srpske radikalne stranke, koji je najavljen za 4. maj u sremskom selu Hrtkovci, posledica izostanka reakcije vlasti na presudu Vojislavu Šešelju, koji je u Mehanizmu za međunarodnu krivične sudove u Hagu osuđen na deset godina zatvora.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2019. | Komentara: 0

Naprednjaci od Kikinde prave grad staraca

Nakon izbora za predsednika Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, Miroslav Grujić za Kikindske govori o prvim koracima na čelu kikindskih ligaša. On je najavio više tribina, akcija i susreta sa građanima. Intervju prenosimo u celosti.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook