Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

Novi Sad, 22. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandar Martinović apsolutno ne razume ideju decentralizacije.

LSV

Martinović je svoju političku karijeru započeo kod Vojislava Šešelja, tako da i ne čude njegovi stavovi o potrebi "slaganja i prikupljanja" svih Srba. Njegovi stavovi o autonomiji Vojvodine nisu novost i predstavljaju već viđenu centralističku mantru.

Sa druge strane, LSV želi da Srbija bude pravna i ozbiljna država koja poštuje svoje zakone i svoj Ustav. Srbija će samo tako biti bolje država. Od Subotice do Vranja. Zato je borba za poštovanje svega onoga što po zakonu pripada Vojvodini borba i za interese cele Srbije i svih njihovih građana. Dok je Vojvodina obespravljena i nezakonito tretirana biće i svaki njen građanin čiji interesi dođu u koliziju za željama raznih  moćnika.

Aleksandar Martinović to ne želi da razume, ali ovakav odnos centra prema drugim krajevima najbolje razumeju stanovnici devastiranih gradova kao što je Kraljevo.

Vojvodina koja se oslobođa stega koje sputavaju progres biće primer i pokretač za svaki drugi deo Srbije. Zato je interes svih građana Srbije, a ne samo onih koji žive u Vojvodini, da se postojeći zakoni u vezi sa njom poštuju, ali i da se ustavni sistem promeni na način koji će Srbiji konačno omogućiti da krene napred. LSV želi da se produktivna energija našeg naroda, kako u Severnobanatskom, tako i Pčinjskom okrugu, oslobodi umesto da se birokratski i centralistički koči. Zato su naša borba za prava Vojvodine i odnos prema njoj test dobrih namera prema Srbiji.

Aleksandar Marton
Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Iz medija | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Intervju Milivoj Bešlin: Istorijsku istinu ne bi trebalo da utvrđuje sud

"Svedočim pred Višim sudom u Valjevu. Tužiteljka se žalila na rešenje o rehabilitaciji. Sudija je korektan i profesionalan. Iako me satima ispituje, često i na okolnosti koje nisu relevantne ili se meni tako čini, trudi se da pokaže širinu. Advokat predlagača Kalabićeve rehabilitacije u jednom trenutku me pita mislim li zaista da su svedoci 1945. pred Državnom komisijom mogli da se sećaju šta se dogodilo dve ili tri godine ranije", počinje priču o svom svedočenju u procesu za rehabilitaciju Nikole Kalabića istoričar Milivoj Bešlin.
Saopštenja | Nedelja, 16. 06. 2019. | Komentara: 0

Gradonačelnik Janjić da kaže zašto još nema zdrave pijaće vode

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića da pogleda kalendar koji se nalazi u njegovom kabinetu. Janjić će lako primetiti da je 16. jun, a to može da ga podseti na izjavu koju je dao 8. maja.
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook