Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 22. 03. 2019. | Komentara: 0

Borba za Vojvodinu je borba za celu Srbiju

Novi Sad, 22. mart 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Narodnoj skupštini Republike Srbije Aleksandar Martinović apsolutno ne razume ideju decentralizacije.

LSV

Martinović je svoju političku karijeru započeo kod Vojislava Šešelja, tako da i ne čude njegovi stavovi o potrebi "slaganja i prikupljanja" svih Srba. Njegovi stavovi o autonomiji Vojvodine nisu novost i predstavljaju već viđenu centralističku mantru.

Sa druge strane, LSV želi da Srbija bude pravna i ozbiljna država koja poštuje svoje zakone i svoj Ustav. Srbija će samo tako biti bolje država. Od Subotice do Vranja. Zato je borba za poštovanje svega onoga što po zakonu pripada Vojvodini borba i za interese cele Srbije i svih njihovih građana. Dok je Vojvodina obespravljena i nezakonito tretirana biće i svaki njen građanin čiji interesi dođu u koliziju za željama raznih  moćnika.

Aleksandar Martinović to ne želi da razume, ali ovakav odnos centra prema drugim krajevima najbolje razumeju stanovnici devastiranih gradova kao što je Kraljevo.

Vojvodina koja se oslobođa stega koje sputavaju progres biće primer i pokretač za svaki drugi deo Srbije. Zato je interes svih građana Srbije, a ne samo onih koji žive u Vojvodini, da se postojeći zakoni u vezi sa njom poštuju, ali i da se ustavni sistem promeni na način koji će Srbiji konačno omogućiti da krene napred. LSV želi da se produktivna energija našeg naroda, kako u Severnobanatskom, tako i Pčinjskom okrugu, oslobodi umesto da se birokratski i centralistički koči. Zato su naša borba za prava Vojvodine i odnos prema njoj test dobrih namera prema Srbiji.

Aleksandar Marton
Portparol 
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook