Borili smo se 22 godine, borimo se i dalje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Utorak, 17. 07. 2012. | Komentara: 0

Borili smo se 22 godine, borimo se i dalje

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je u obraćanju povodom 22. rođendana LSV koji je u ponedeljak 16. jula obeležen u Novom Sadu, pozdravio predstavnike ambasada i brojne druge visoke zvanice poput predsednika SDU Žarka Koraća, lidera SPO Vuka Draškovića, predsednika SDP Rasima Ljajića, pokrajinskog premijera i potpredsednika DS Bojana Pajtića i potpredsednika LDP Dušana Mijića, kao prijatelje sa kojima su se ligaši sve ove godine borili za bolje društvo.

Nenad Čanak

Čanak je međutim ukazao da se, pošto nije počupano svo zlo, koje se razvijalo tokom devedesetih godinaprošlog veka, koje nas je svađalo sa komšijama i prijateljima i pošto 2000. godine nisu zabranjeni SPS, SRS, JUL i Stranka srpskog jedinstva, danas taj krug zatvorio:
- Danas, glavne snage predstavljaju falsifikatori, lažovi, oni koji su kraduckali pa bi da dokraduckaju i oni koji su ursali Srbiju i žele da je doursaju – ukazao je Čanak, uz opasku da mladi ljudi koji su stekli diplome znanjem odlaze, dok je na čelu države onaj ko podnosi tužbe kad ga neko pita o studentskim danima.
Lider LSV je podsetio da je aktuelni Ustav Srbije prevara i falsifikat Vojislava Koštunice, Tomislava Nikolića i Ivice Dačića.
On je ocenio da su odluka Apelacionog suda kojom se Nikolićevom prijatelju, Dušanu Stuparu omogućava odbrana sa slobode, te odluke Ustavnog suda Srbije kojom se na posao vraćaju nereformisane sudije, a najbrutalnije seku nadležnosti Vojvodine jedan od primera kako se pravosuđe preporučuje novoj vlasti.
- Ukidaju presude, ukidaju autonomiju Vojvodine, očekujem da će, ukoliko se ovako nastavi, za neki budući dan državnosti biti amnestirani i oni koji su osuđeni za ubistvo Đinđića. To je, uostalom, i bilo obećanje u predposlednjoj izbornoj trci Tomislava Nikolića – podsetio je Čanak.
- Dvadeset i dve godine se borimo da Vojvodina ima zakonodavnu, sudsku, izvršnu vlast, pravo na imovinu i prihode  i sve to garantovano ustavom – istakao je Čanak.
Lider LSV je poručio da protekle 22 godine nisu izgubljene, jer su za to vreme obezbeđeni ljudi, kontakti i infrastruktura, te da sve okupljene vezuje ta ideja.
- Borili smo se 22 godine. Borićemo se i 2, i 22 i 222 ako treba, ali neće trebati toliko,  da to ostvarimo – poručio je Čanak.
- Svi pripadnici LSV imaju samo jedan zadatak – da nikad ne odustanu, poručio je on.



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook