Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 21. 05. 2021. | Komentara: 0

Boško Obradović želi srednjevekovni mrak u Srbiji

Novi Sad, 21. maj 2021 - Poslednji istupi lidera pokreta Dveri Boška Obradovića protiv usvajanja Zakona o rodnoj ravnopravnosti i Zakona o zabrani diskriminacije, ali i njegovo dvadesetogodišnje desničarsko paradiranje jasan su pokazatelj da Obradović želi Srbiju u kojoj vlada mrak srednjeg veka.

LSV

Republika Srbija je po Ustavu sekularna država, te je Obradovićevo  pozivanje na hrišćanske vrednosti čista prevara. Njegova teza o „antiporodičnom“ karakteru zakona je krajnje neutemeljena, s obzirom da se nijedan od ovih zakona ne odnosi na porodično pravo. Samim tim, Obradović svesno pokušava da dovede javnost u zabludu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je najveća opasnost za Srbiju ideja antimodernizma i nazadnjaštva koju propagiraju ekstremni politički krugovi u našem društvu.

Obradovićeva vizija Srbije je srednjevekovno blato u kojem se guši sve što želi da modernizuje Srbiju i približi je razvijenom i demokratskom svetu.

Brana politici mraka mora biti jasan odgovor cele javnosti. Niko ne sme da ćuti na pojave desničarskog ekstremizma!

Srbiji je mesto među demokratskim i slobodnim državama u kojima ne vladaju pravila inkvizicije i lova na veštice.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook