Brže rešavati probleme nacionalnih zajednica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2018. | Komentara: 0

Brže rešavati probleme nacionalnih zajednica

Novi Sad, 17. februar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je želja vlasti u Srbiji da se pomogne informisanje na jezicima nacionalnih zajednica, u velikoj meri, samo deklarativna.

LSV

Najava premijerke Ane Branbić, da će Vlada u 2018.godini dodatnim sredstvima finansirati informisanje na jezicima nacionalnih zajednica dolazi u trenutku kada je zatvoreno na desetine lokalnih medija koji su godinama, pa i decenijama informisali svoje slušaoce. Brojne višenacionalne opštine ostale su bez svojih radio i tv stanica.
LSV je i ranije upozoravala javnost na katastrofalne posledice privatizacije lokalnih medija.

Republika Srbija je u procesu pristupnih pregovora sa Evropskom unijom. Slabosti koje postoje u normativnom okviru sistema zaštite nacionalnih zajednica moraju biti otklonjene. Potrebno je i mnogo kvalitetnije primenjivati propisana prava.

Nažalost, prava nacionalnih zajednica u Srbiji nisu priopritetno pitanje i rešavanje otvorenih pitanja je često potisnuto u drugi plan.

Ako su Ustavom i brojnim zakonima propisana prava nacionalnih zajednica u oblasti informisanja, službene upotrebe jezika, obrazovanja i kulture, onda se ta prava moraju u potunosti poštovati.

Očekujemo da Vlada Srbije pokaže spremnost da pomogne nacionalnim zajednicama. Ta pomoć mora biti jasna, konkretna i svakodnevna.

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Saopštenja | Subota, 17. 02. 2024. | Komentara: 0

Srbija da oda počast žrtvi Alekseja Navaljnog

Stradanje lidera ruske opozicije Alekseja Navaljnog u Putinovom gulag  samo je još jedna slika zločinačkog i staljinističkog karaktera vlasti u Kremlju.
Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook