Čanak glasao na izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak glasao na izborima

Novi Sad, 21. jun 2020 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za narodnog poslanika ispred liste Ujedinjena demokratska Srbija Nenad Čanak iskoristio je danas svoje biračko pravo i glasao na biračkom mestu broj 180 u Novom Sadu. 

LSV

U izjavi novinarima on je istakao da je sat vremena ranije, u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine  - i Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima upala grupa nemaskiranih lica i demolirala ih.

- Izmaltretirali su ljude koji su tamo bili. Oni su se nalazili u vozilu somborskih registracija. Vikali su da su izbori završeni i da je glasanje završeno, te su posle demoliranja prostorija napustili taj prostor. Očigledno je da ovi izbori nekome jako smetaju. Zašto je potrebno da se delegitimizuje izborni proces ja ne znam, ali to ostavljam nadležnim organima da utvrde – istakao je Čanak i naglasio da su ovo najčudniji izbori na kojima je bio u poslednjih 30 godina. 

- Kako god da se oni (izbori) završili, u najkraćem mogućem periodu, posle normalizacije stanja izazvanog epidemijom koronavirusa bi bilo logično i normalno organizovati ponovljene izbore za republički parlament. Ovi izbori se održavaju zato da bi se održalo pravno stanje u društvu ali nisam siguran da njihovi rezultati mogu biti legitimni rezultati za sledeće četiri godine – naglasio je on. 

Prema njegovim rečima, ovi izbori su čudni jer je postojala potpuno drugačija slika onoga što će se događati na njima. 

- Posle dva meseca karantina i vanrednog stanja politička situacija je bila potpuno drugačija i u tom diskontinuitetu izborne kampanje ste dobili jedan potpuno drugačiji oblik i javnog mnjenja i razmišljanja građana. Odlaganje izbora bi značilo kršenje Ustava. Održavanje izbora je bilo jedini način da do toga ne dođe – istakao je Čanak.

Lider LSV je rekao da posle izbora očekuje da će Skupština biti konstituisana i da nju očekuju ozbiljne odluke. 

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 11. 07. 2020. | Komentara: 0

Ratni zločinci se i dalje slobodno šetaju i šire svoju ideologiju

Pitanje priznavanja genocida u Srebrenici nije jednostavno jer se time pobijaju osnove kompletne ideologije koja je stajala iza tog sramnog i gnusnog čina, a pobijanjem tih temelja ruši se sve ono što je, u stvari, i dovelo do genocida i Srbiju u situaciju kakva je danas, a to je da se ratni zločinci kao što je Šešelj slobodno kreću po zemlji i nastavljaju da šire svoju ideologiju koja je pokazala svoje pravo lice upravo u Srebenici.
Saopštenja | Petak, 10. 07. 2020. | Komentara: 0

Objaviti imena huligana i policajaca koji su kršili zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo unutrašnjih poslova u najhitnijem roku obelodani imena huligana koji su, prilikom protesta, kamenovali Gradsku kuću u Novom Sadu. Smatramo da, ako se to ne učini, policija mora da pruži odgovor zašto je to tako. 

Odbori LSV | Četvrtak, 09. 07. 2020. | Komentara: 0

Marton: Šta treba da se dogodi da vlast reši ovaj problem?

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton zapitao je nadležne šta treba da se dogodi da bi se problem mutne zrenjaninske vode rešio.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook