Čanak glasao na izborima

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 21. 06. 2020. | Komentara: 0

Čanak glasao na izborima

Novi Sad, 21. jun 2020 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za narodnog poslanika ispred liste Ujedinjena demokratska Srbija Nenad Čanak iskoristio je danas svoje biračko pravo i glasao na biračkom mestu broj 180 u Novom Sadu. 

LSV

U izjavi novinarima on je istakao da je sat vremena ranije, u prostorije Lige socijaldemokrata Vojvodine  - i Vojvođanskog fronta u Sremskim Karlovcima upala grupa nemaskiranih lica i demolirala ih.

- Izmaltretirali su ljude koji su tamo bili. Oni su se nalazili u vozilu somborskih registracija. Vikali su da su izbori završeni i da je glasanje završeno, te su posle demoliranja prostorija napustili taj prostor. Očigledno je da ovi izbori nekome jako smetaju. Zašto je potrebno da se delegitimizuje izborni proces ja ne znam, ali to ostavljam nadležnim organima da utvrde – istakao je Čanak i naglasio da su ovo najčudniji izbori na kojima je bio u poslednjih 30 godina. 

- Kako god da se oni (izbori) završili, u najkraćem mogućem periodu, posle normalizacije stanja izazvanog epidemijom koronavirusa bi bilo logično i normalno organizovati ponovljene izbore za republički parlament. Ovi izbori se održavaju zato da bi se održalo pravno stanje u društvu ali nisam siguran da njihovi rezultati mogu biti legitimni rezultati za sledeće četiri godine – naglasio je on. 

Prema njegovim rečima, ovi izbori su čudni jer je postojala potpuno drugačija slika onoga što će se događati na njima. 

- Posle dva meseca karantina i vanrednog stanja politička situacija je bila potpuno drugačija i u tom diskontinuitetu izborne kampanje ste dobili jedan potpuno drugačiji oblik i javnog mnjenja i razmišljanja građana. Odlaganje izbora bi značilo kršenje Ustava. Održavanje izbora je bilo jedini način da do toga ne dođe – istakao je Čanak.

Lider LSV je rekao da posle izbora očekuje da će Skupština biti konstituisana i da nju očekuju ozbiljne odluke. 

Sekretarijat za informisanje 
Lige socijaldemokrata VojvodineSaopštenja | Subota, 12. 09. 2020. | Komentara: 0

LSV čestita Nacionalni dan Katalonije

Liga socijaldemokrata Vojvodine čestita Nacionalni dan građanima Katalonije, te članstvu i rukovodstvu najsnažnije partije ove regije Republikanskoj levici Katalonije (ERC).
Odbori LSV | Sreda, 02. 09. 2020. | Komentara: 0

Marton: U Skupštini grada ne ćutati o problemima građana

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da će se zalagati da se u gradskom parlamentu ne ćuti o problemima koji muče građane. 
Izjave | Ponedeljak, 31. 08. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Hoće da budu Vučić umesto Vučića

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš kaže za Politiku da se pravi velika logička greška u situaciji u kojoj se stvari postavljaju tako što se kaže: imate Vučića, koji je na vlasti, i imate ljude koji su opozicija, a oni koji nisu ni za vlast, ni za deo opozicije, ne postoje ili su dupli izdajnici.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook