Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak sastao se danas sa predstavnicima studentske organizacije Bourgogne Balkans Express Pariskog Instituta političkih nauka.

LSV

Prema rečima sekretara za međunarodnu saradnju LSV Aleksandra Jovanovića, koji je prisustvovao sastanku, ovu prestižnu školu završili su svi ugledni političari, među kojima je i aktuelni predsednik Francuske. On je još rekao i da je 30 postdiplomaca na današnjem sastanku dobilo odgovore na pitanja u vezi sa evropskim integracijama Srbije, autonomijom Vojvodine i statusom Kosova.

- Studente su u dvočasovnom razgovoru najviše interesovali međunarodni odnosi sa Hrvatskom, dokle se stiglo sa procesom ulaska Srbije u EU kao i pitanje Kosova, kako bi dobili konkretnije informacije. Jer kako su nam rekli, neophodne su im kako bi utvrdili koliko se iste razlikuju od onih koje se plasiraju putem medija – ukazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, studente je zanimalo koji je stav po pitanju razmena teritorija, da li je moguće da država Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, tačnije koji je stav LSV o čvrstom stavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića kao i kompletne Vlade po tom pitanju.

- Goste NSRS je zanimalo i da li će opozicija prihvatiti nezavisnost Kosova. Osvrnuli su se i na loše odnose sa Hrvatskom, te ih je zanimalo zašto je tako – zaključio je Jovanović.

Francuski studenti svake godine obilaze po dve Balkanske države u cilju da se bolje upoznaju sa političkom, ekonomskom i socijalnom situacijom tih zemalja. Ove godine obilaze Srbiju i u Bugarsku.

(SiZLSV, 08.04.2019)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook