Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Ponedeljak, 08. 04. 2019. | Komentara: 0

Čanak i Jovanović sa francuskim studentima

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije Nenad Čanak sastao se danas sa predstavnicima studentske organizacije Bourgogne Balkans Express Pariskog Instituta političkih nauka.

LSV

Prema rečima sekretara za međunarodnu saradnju LSV Aleksandra Jovanovića, koji je prisustvovao sastanku, ovu prestižnu školu završili su svi ugledni političari, među kojima je i aktuelni predsednik Francuske. On je još rekao i da je 30 postdiplomaca na današnjem sastanku dobilo odgovore na pitanja u vezi sa evropskim integracijama Srbije, autonomijom Vojvodine i statusom Kosova.

- Studente su u dvočasovnom razgovoru najviše interesovali međunarodni odnosi sa Hrvatskom, dokle se stiglo sa procesom ulaska Srbije u EU kao i pitanje Kosova, kako bi dobili konkretnije informacije. Jer kako su nam rekli, neophodne su im kako bi utvrdili koliko se iste razlikuju od onih koje se plasiraju putem medija – ukazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, studente je zanimalo koji je stav po pitanju razmena teritorija, da li je moguće da država Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, tačnije koji je stav LSV o čvrstom stavu šefa diplomatije Srbije Ivice Dačića kao i kompletne Vlade po tom pitanju.

- Goste NSRS je zanimalo i da li će opozicija prihvatiti nezavisnost Kosova. Osvrnuli su se i na loše odnose sa Hrvatskom, te ih je zanimalo zašto je tako – zaključio je Jovanović.

Francuski studenti svake godine obilaze po dve Balkanske države u cilju da se bolje upoznaju sa političkom, ekonomskom i socijalnom situacijom tih zemalja. Ove godine obilaze Srbiju i u Bugarsku.

(SiZLSV, 08.04.2019)



Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook