Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 23. 03. 2020. | Komentara: 0

Čanak osudio organizovanje pričesta u Novom Sadu, uprkos merama zbog pandemije virusa

ovi Sad - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak najoštrije je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) zbog informacije da su u Novom Sadu organizovali pričest vernika, uprkos merama koje je propisala Vlada Srbije zbog pandemije koronavirusa. 

LSV

Na društvenim mrežama  juče je objavljen snimak na kojem se vide desetine vernika koji su juče ujutru u redovima ispred Saborne crkve u Novom Sadu čekali na pričest, poštujući propisanu razdaljinu od dva metra. Međutim, kako su stizali na red do sveštenog lica, svi su „primili“ pričest, odnosno naforu, iz iste kašičice.

- Da li je jezik mržnje ako kažem da se popovi ponašaju kao da rade na procenat od svake sahrane? Ili samo treba pohapsiti sve one koji neodgovornim ponašanjem ugrožavaju javno zdravlje? - napisao je Čanak na svom nalogu na Tviteru.
(SzILSV, 23.03.2020)




Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook